Στη Βουλή η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου γιατους εργάτες γης

Η συμφωνία προβλέπει την είσοδο 5.000 εργατών γης. Προς κύρωση στη Βουλή κατατέθηκε η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την εποχική απασχόληση...


Η συμφωνία προβλέπει την είσοδο 5.000 εργατών γης. Προς κύρωση στη Βουλή κατατέθηκε η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την εποχική απασχόληση στον πρωτογενή τομέα 5.000 εργατών γης.

Με την υπό κύρωση Συμφωνία καθορίζονται οι όροι εισόδου και διαμονής των πολιτών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα, με σκοπό την απασχόλησή τους στον αγροτικό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για την απασχόληση εποχικών εργαζομένων στον αγροτικό τομέα, υπογράφηκε στο Κάιρο, στις 22 Νοεμβρίου 2022, από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Αιγύπτιο βοηθό υπουργό Εξωτερικών, κ. Ιχαμπ Νασρ εξ ονόματος της ελληνικής και της αιγυπτιακής κυβέρνησης, αντίστοιχα.

Η υπό κύρωση συμφωνία αφορά στα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών, καθώς και στις αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση αδειών διαμονής σύμφωνα με τη μεταναστευτική νομοθεσία.

Επίσης αφορά, στους εργοδότες στον αγροτικό τομέα, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να μετακαλούν ετησίως εργάτες γης από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου για την κάλυψη των αναγκών τους στον πρωτογενή τομέα, καθώς και στους πολίτες της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια με σκοπό τη προσωρινή διαμονή και εργασία τους στον αγροτικό τομέα.


πηγή:in.gr

Σχόλια