Κλοπές ηλεκτρομοτέρ γεώτρησης: Τον πρόδωσε το αντικλεπτικό σύστημα γεωεντοπισμού (GPS)...

Δύο ηλεκτρομοτέρ γεώτρησης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Φαρσάλων προχθές το βράδυ στα Φάρσαλα, μετά από κλοπή σε αρδευτικό δίκτυο ...


Δύο ηλεκτρομοτέρ γεώτρησης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Φαρσάλων προχθές το βράδυ στα Φάρσαλα, μετά από κλοπή σε αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή των Φαρσάλων. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από τον έναν παθόντα ότι εκλάπη ηλεκτρομοτέρ, το οποίο όμως διέθετε αντικλεπτικό σύστημα γεωεντοπισμού (GPS) και από το στίγμα πρόδωσε τη θέση των κλοπιμαίων. 
 
Όταν η Αστυνομία μετέβη στο σημείο του στίγματος, εντόπισε πάνω σε αγροτικό όχημα 2 κλεμμένα ηλεκτρομοτέρ και τα κατέσχεσε.

Ο φερόμενος δράστης και ιδιοκτήτης του οχήματος αναζητείται στο πλαίσιο του αυτόφωρου από τις Αρχές, ενώ τα κλοπιμαία θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Η χρήση της τεχνολογίας γεωεντοπισμού έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια ως ένας τρόπος για την πρόληψη της κλοπής και την ανάκτηση κλοπιμαίων. 

Προσαρτώντας μια συσκευή παρακολούθησης σε πολύτιμο εξοπλισμό, οι ιδιοκτήτες μπορούν εύκολα να εντοπίσουν την περιουσία τους σε περίπτωση κλοπής. Σε αυτήν την περίπτωση, το αντικλεπτικό σύστημα αποδείχθηκε ανεκτίμητο, επιτρέποντας στην Αστυνομία να εντοπίσει γρήγορα τα κλεμμένα μοτέρ. 

Είναι πιθανό ότι θα δούμε μια ακόμα μεγαλύτερη υιοθέτηση αυτών των συστημάτων στο μέλλον, ως μέτρο αποτροπής, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να προστατεύσουν την περιουσία τους.

 
Του Γ. Γκαρντέλου

πηγή: eleftheria.gr


Σχόλια