Ράβδιζαν συστηματικά ξένα λιόφυτα και έκλεβαν τον καρπό – Με χειροπέδες τρία άτομα...

Στα πράσα, την ώρα που μάζευαν ελιές σε ξένο χωράφι, πιάστηκαν 35χρονος και δύο αλλοδαποί εργάτες, που είχαν αποκομίσει σχεδόν 30.000 ευρώ, ...


Στα πράσα, την ώρα που μάζευαν ελιές σε ξένο χωράφι, πιάστηκαν 35χρονος και δύο αλλοδαποί εργάτες, που είχαν αποκομίσει σχεδόν 30.000 ευρώ, “σαρώνοντας” λιόφυτα εν αγνοία των ιδιοκτητών τους.

Οι τιμές ρεκόρ που καταγράφει φέτος το ελαιόλαδο φαίνεται ότι ήταν το κίνητρο για τον 35χρονο φέρεται να σκέφτηκε και να οργάνωσε το σχέδιο, χωρίς να περιμένει την κατάληξη που θα είχε τελικά η δράση του ίδιου και των δύο αλλοδαπών, Πακιστανικής υπηκόοτητας, 34 και 23 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 35χρονος ημεδαπός, εντόπιζε λιόφυτα στην περιοχή των Πραιτωρίων του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, των οποίων οι ιδιοκτήτες γνώριζε ότι απουσίαζαν καθώς δεν ζουν στην περιοχή. Και εκεί, με τη βοήθεια των αλλοδαπών που χρησιμοποιούσε ως εργάτες γης, φρόντιζε να στρωθούν πανιά και να …πάρουν “φωτιά” τα ελαιοραβδιστικά.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο ο 35χρονος και οι αλλοδαποί ράβδισαν πάνω από 400 ελαιόδεντρα σε τουλάχιστον 6 λιόφυτα, εν αγνοία των ιδιοκτητών τους. Ωστόσο, η δράση τους έλαβε τέλος χθες, όταν συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω από αστυνομικούς του Τμήματος Αστερουσίων. Στην υπηρεσία είχαν φτάσει πληροφορίες ότι άγνωστα άτομα μαζεύουν ελιές σε χωράφι ημεδαπής, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Οι αστυνομικοί έσπευσαν και εντόπισαν στο χωράφι τους τρεις ενώ είχαν μαζέψει 4 τσουβάλια με ελαιόκαρπο και τα φόρτωναν στο αυτοκίνητο του 35χρονου. Ακολούθησε έρευνα σε ελαιουργείο της περιοχής και στο σπίτι του 35χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 42 σακιά με ελαιόκαρπο, ελαιοραβδιστικό και άλλα εργαλεία και εξοπλισμός, όπως και το ΙΧ φορτηγό του ημεδαπού. Οι τρεις συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της παραβίασης του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ ο ελαιόκαρπος δόθηκε στην ιδιοκτήτρια του ελαιώνα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες (02.03.2023), σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων ημεδαπός και δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στην ανωτέρω υπηρεσία περιήλθαν πληροφορίες ότι άγνωστα άτομα προβαίνουν στη συλλογή ελαιόκαρπου από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας ημεδαπής εν αγνοία της και αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν δύο αλλοδαπούς κατά το χρόνο που είχαν συλλέξει 4 τσουβάλια με ελαιόκαρπο και τον ημεδαπό κατά το χρόνο παραλαβής και φόρτωσης τους σε ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Σε έρευνα που έγινε σε ελαιουργείο της περιοχής και σε οικία του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 σακιά με ελαιόκαρπο, ελαιοραβδιστικό μηχάνημα και αγροτικά εργαλεία και εξοπλισμός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας , ο ημεδαπός εντόπιζε ελαιώνες των οποίων οι ιδιοκτήτες ήταν κάτοικοι άλλων περιοχών και δεν είχαν δυνατότητα επιτήρησης τους και ανέθετε στους αλλοδαπούς που είχε προσλάβει ως εργάτες, τη συλλογή του ελαιοκάρπου.

Με αυτό τον τρόπο, κατά το χρονικό διάστημα από 01.12.2022 έως και 02.03.2023 είχαν προβεί στην παράνομη συλλογή ελαιόκαρπου από 421 ελαιόδεντρα σε 6 τουλάχιστον ελαιώνες αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος περίπου 27.500 ευρώ.

Σακιά με ελαιόκαρπο αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους ενώ κατασχέθηκε και ΙΧΦ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΠΗΓΗ:ertnews.gr

Σχόλια