Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής- Ανοικτή Πρόσκληση σε διαδικτυακή συζήτηση: Η κτηνοτροφία στην ισορροπία- αειφορία περιβάλλοντος

Μετά από σχεδόν 250 διαδικτυακές συζητήσεις τα προηγούμενα δύο χρόνια ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής υιοθέτησε την πρόταση της...


Μετά από σχεδόν 250 διαδικτυακές συζητήσεις τα προηγούμενα δύο χρόνια ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής υιοθέτησε την πρόταση της Κατευθυντήριας Επιτροπής (11/1/2023) για εξωστρέφεια.

Στο ΝΕΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ 2040 (Ιουν 2022) καταγράφηκε η ανάγκη για συστηματική ενημέρωση των μαθητών νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων & λυκείων, επίσης των φοιτητών και όλης της κοινωνίας για την παραγωγή πραγματικού εθνικού διατροφικού πλούτου, για τον τρόπο ζωής των κτηνοτρόφων και την ουσιαστική φροντίδα του περιβάλλοντος.

Με στόχο από τον Σεπ 2023 να ξεκινήσει αυτή η νέα προσπάθεια, συγκεντρώνουμε τεκμηριωμένες διαπιστώσεις οι οποίες περιγράφουν την «συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία-αειφορία του περιβάλλοντος».

Την Τετάρτη, 1 Μαρ 2023, 18.00-22.00 στην διαδικτυακή Ημερίδα στο https://us02web.zoom.us/j/89689125178?pwd=Y3JKUUdIT0RtemJlZHg1a042ZFlwQT09 ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής προσκαλεί όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν μέχρι 15 λεπτά για την παρουσίαση της τεκμηριωμένης τους πρότασης. Όσες από τις εισηγήσεις μπορούν να συμβάλλουν στην υποστήριξη των εισηγητών σε παρουσιάσεις στα σχολεία, πανεπιστήμια και στην κοινωνία θα προσπαθήσουμε να τυπωθούν σε εύχρηστο εγχειρίδιο.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε εποικοδομητικά με σύντομες εισηγήσεις.

Ακούσαμε για θεραπευτικές αγκαλιές με πρόβατα, για ενίσχυση ανοσοποιητικού, για Ω3 λιπαρά στο καλαρύτικο, για πυροπροστασία, για αύξηση της δέσμευσης CO2 από την βόσκηση, για βελτίωση της βιοποικιλότητας, για αναγεννητική διαδικασία της φύσης από την βόσκηση, για τοπική ανάπτυξη, για ισόρροπη ανάπτυξη από τους μετακινούμενους, για φροντίδα περιβάλλοντος, για οικοσυστημικές επιδράσεις κλπ.

Επίσης το ΣαββατοΚύριακο 10-11 Ιουν 2023, πληροφορούμε όλους ότι οργανώνουμε μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιδωρικίου και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Δωρίδας υβριδικό συνέδριο (φυς. παρουσία & διαδικτυακή σύνδεση) στο https://us02web.zoom.us/j/86992836792?pwd=NEh6eFVzd2puRVh6TGl5Y1BuM1NFUT09με θέμα: Η συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία-αειφορία του περιβάλλοντος, για την ολοκλήρωση της προσπάθειας.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη, 1 Μαρ 2023, στις 18.00-22.00και στο facebookστον «ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

                             Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος                                         Η γραμματέας

Γιάννης Κοντογιάννης                        Μάγδα Κοντογιάννη

 

Σχόλια