Κρούσματα νοθείας στη φέτα - Ο «εχθρός» εντός των πυλών…

Ο «εχθρός» εντός των πυλών…«Καμπανάκι» χτυπούν ξανά κτηνοτρόφοι για τα κρούσματα νοθείας στη φέτα, με αφορμή νέα καταγγελία που εμπλέκει γνω...


Ο «εχθρός» εντός των πυλών…«Καμπανάκι» χτυπούν ξανά κτηνοτρόφοι για τα κρούσματα νοθείας στη φέτα, με αφορμή νέα καταγγελία που εμπλέκει γνωστή εταιρεία.

Ιδιαίτερη μνεία κάνουν στους ελέγχους, οι οποίοι όπως λένε ή «δεν γίνονται ή αυτοί που γίνονται είναι αμελητέοι».

Το ζήτημα θεωρείται αρκετά σοβαρό. Μάλιστα, άνθρωποι του χώρου  επισημαίνουν την ανάγκη λήψης ακόμη πιο αυστηρών μέτρων.

Πρέπει, όπως λένε, να προστατευθεί πάση θυσία η φήμη του διάσημου ελληνικού τυριού, ειδικά τώρα που δέχεται μπαράζ «επιθέσεων» από επίδοξους αντιγραφείς σε διάφορα μέρη του κόσμου.Από την στήλη αυτή σας έχουμε ενημερώσει πρόσφατα για τις προσπάθειες ξένων εταιρειών να καπηλευτούν την εμπορική ονομασία «φέτα» στις αγορές της Αυστραλίας και της Χιλής.

Στο παιχνίδι, πληροφορούμαστε, εκτός από αμερικάνικες εταιρείες έχει μπει και η Lactalis. Ο γαλλικός κολοσσός προωθεί λευκό τυρί (από αγελαδινό γάλα) υπό το brand «Athenos».

Το γκελ που κάνει το διάσημο ελληνικό τυρί στους καταναλωτές ανά τον κόσμο είναι αρκετά μεγάλο και δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Για αυτό εμείς θα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί, και να αποφύγουμε τα λάθη…

Σχόλια