Θεσσαλία: Συλλαλητήρια με τρακτέρ σε Αγιά, Ελασσόνα & Όσσα Συκουρίου από τους αμυγδαλοπαραγωγους της Λάρισας

Συλλαλητήρια με τρακτέρ διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου σε Αγιά,Ελασσόνα και Όσσα Συκουρίου η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν...


Συλλαλητήρια με τρακτέρ διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου σε Αγιά,Ελασσόνα και Όσσα Συκουρίου η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας σε συνεργασία με Αγροτικούς Συλλόγους, με αίτημα την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος και για τους αμυγδαλοπαραγωγούς του Νομού Λάρισας, όπως συνέβη σε τρία χωριά της Μαγνησίας.

 Όπως καταγγέλλουν, εκτός ενισχύσεων de minimis μένουν οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Λάρισας, παρά το γεγονός ότι υπέστησαν σημαντική ζημιά, καθώς η σοδειά τους παραμένει απούλητη στις αποθήκες. 

Την ίδια στιγμή, βλέπουν γεωγραφικές διακρίσεις στην καταβολή των ενισχύσεων από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς αποζημιώσεις 90 ευρώ/στρέμμα εγκρίθηκαν μόνο σε τρία χωριά της Μαγνησίας, στα Κανάλια, την Κερασιά και το Κεραμίδι. 

«Θεωρούμε αδιανόητη την απόφαση της Κυβέρνησης να διαχωρίζει τους αγρότες σε Α’ και Β’ κατηγορίας πολίτες και για το ίδιο προϊόν να μην καλύπτει εξίσου την απώλεια εισοδήματος», επισημαίνουν σχετικά σε σχετική ανακοίνωση για την κινητοποίηση.

Σχόλια