Πόσο θα πληρώσουμε φέτος αρνί και κατσίκι;

Ακριβότερο από πέρσι θα πληρώσουν φέτος οι καταναλωτές το αρνί και το κατσίκι του Πάσχα, αφού η τιμή του αναμένεται γύρω στα 12 ευρώ. Η τιμή...


Ακριβότερο από πέρσι θα πληρώσουν φέτος οι καταναλωτές το αρνί και το κατσίκι του Πάσχα, αφού η τιμή του αναμένεται γύρω στα 12 ευρώ.

Η τιμή για ένα ολόκληρο αρνί στα κρεοπωλεία βρίσκεται στα 11,99 ενώ για τα κομμάτια ισχύουν οι εξής τιμές:

-12,98 το χεράκι
-13,98 το μπούτι
-16,98 το παϊδάκι

Την ίδια ώρα, για επάρκεια ελληνικών αμνοεριφίων στην αγορά της χώρα μας ενόψει των εορτών του Πάσχα, παρά τις αυξημένες εξαγωγές που γίνονται φέτος κάνουν λόγο οι κρεωπόλες στην Αγορά του Ρέντη.

Τι λέει ο πρόεδρος Κρεοπωλών Βαρβακείου για τις τιμές σε αρνί και κατσίκι.

Το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, δηλαδή στις 8 και 9 Απριλίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί η τιμή των αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα.

Η ζήτηση είναι αυτή που θα κλείσει την παραγωγή και την τιμή. Δηλαδή όσο μεγαλύτερη υπάρχει προσφορά τόσο θα κατεβαίνει η τιμή και όσο θα υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση θα ανεβαίνει η τιμή.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα τα αρνιά μπορεί να φτάσουν και τα οκτώ ευρώ για τον παραγωγό. Στην τιμή αυτή, στη συνέχεια, θα προστεθούν τα έξοδα μεταφοράς, το κέρδος του εμπόρου και του κρεοπώλη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία λοιπόν, οι τιμές για τα αρνιά στα συνοικιακά κρεοπωλεία θα αγγίξουν και ίσως ξεπεράσουν τα 12 ευρώ, ενώ για τα κατσίκια θα είναι αυξημένες περίπου κατά ένα ευρώ.

ΠΗΓΗ:(zougla.gr)

Σχόλια