Βόρειο Αιγαίο: Προς ολοκλήρωση το φράγμα Κόρης Γεφύρι στην Χίο

Την ολοκλήρωση του έργου της σκυροδέτησης στο σώμα του φράγματος «Κόρης Γεφύρι», ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής. Σύμ...


Την ολοκλήρωση του έργου της σκυροδέτησης στο σώμα του φράγματος «Κόρης Γεφύρι», ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βρουλή, αναμένονται οι συμπληρωματικές εργασίες έτσι ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό και ασφαλές το φράγμα και να παραδοθεί στη συνέχεια στη ΔΕΥΑΧ, ενώ έχουν δρομολογηθεί τα θέματα με τη ΔΕΗ και την αρχαιολογία.

Ικανοποίηση Ν. Μηταράκη

“Επανεκκινήσαμε το εργοτάξιο στο Δικαστικό Μέγαρο και στο Κόρης Γεφύρι. Τώρα το Κόρης Γεφύρι ολοκληρώνεται”, σημειώνει μεταξύ άλλων σε σχετικό δελτίο τύπου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Ο βουλευτής Χίου της ΝΔ θυμίζει ότι πρόκειται για “ένα έργο που υπογράφηκε το 2005 από την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έργο που τελικά δεν τελείωσε, αλλά βάλτωσε μέχρι το 2019. Απαξιωμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο κριτική ήξερε να κάνει”.

Στη συνέχεια ο κ. Μηταράκης αναφέρει τι έγινε κατά την περίοδο διακυβέρνησης από τη ΝΔ όπου “τρεις Υπουργοί στήριξαν αποφασιστικά το εργοτάξιο, επισκέφθηκαν το νησί… Επιλύοντας όλα τα χρονίζοντα προβλήματα και εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους χρηματοδοτικούς πόρους”.

Συγκεκριμένα “τον Οκτώβριο του 2019, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το πρωτόκολλο της Επιτροπής για την καταγραφή των εργασιών αποφυγής και πρόληψης κινδύνου.

Τον Απρίλιο του 2020, εγκρίθηκε η επιπλέον απαιτούμενη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου και τον Ιούνιο του 2020, εγκρίθηκε ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας εργασιών πάλι από το Υπουργείο.

Τον Νοέμβριο του 2020, έγινε η έναρξη των εργασιών του ερευνητικού προγράμματος ελέγχου του φράγματος, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2021.

Το 2022 εγκρίθηκε από το Υπουργείο το πρωτόκολλο εργασιών αποφυγής κινδύνου και επανεκκίνησε το εργοτάξιο.

Μετά την επίλυση, από την Κυβέρνηση, όλων των ζητημάτων, οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου ολοκληρώθηκαν ταχύτατα, χάρη στην πολύ καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Ειδικά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που είχε την τεχνική επίβλεψη της κατασκευής. Χάρη στην αγαστή συνεργασία που είχαμε, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο που χρόνιζε για δεκαετίες”, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου του κ. Μηταράκη.


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια