Διημερίδα για ένα βιώσιμο αγροδιατροφικό μέλλον στις 12 & 13 Μαΐου 2023 στην Καλαμάτα

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Προσεγγίζοντας ένα βιώσιμο αγροδιατροφικό μέλλον. Κοινω...


Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Προσεγγίζοντας ένα βιώσιμο αγροδιατροφικό μέλλον. Κοινωνία - Περιβάλλον - Νέες Τεχνολογίες». Οι εργασίες της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 13 Μαΐου 2023 στο Ξενοδοχείο HorizonBlu στην Καλαμάτα.

Η διημερίδα περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Θα παρουσιαστούν προτάσεις, απόψεις και εμπειρίες για τον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητα της ελληνικής γεωργίας και των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας μας. Επίσης θα γίνει αναφορά στο στρατηγικό σχέδιο της κοινής αγροτικής πολιτικής ως βασικός μοχλός εκκίνησης ενός νέου αγροδιατροφικού μοντέλου ανάπτυξης, από εκπρόσωπο του ΥπΑΑΤ.

Μέσα από δυναμικές θεματικές θα αναδειχθούν βιώσιμες πρακτικές στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, οι προκλήσεις για την αγροδιατροφική αλυσίδα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, τα τεχνολογικά εργαλεία βελτίωσης της αγροτικής παραγωγής, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες καθώς επίσης η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη ενός εναλλακτικού τουρισμού με επίκεντρο τη φύση.

Στο τέλος της δεύτερης ημέρας θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια με θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό στη Μεσσηνία και την ευφυή γεωργία από καθηγητές και συνεργάτες της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τα εργαστήρια, είναι απαραίτητη η προεγγραφή καθώς επίσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Η προεγγραφή πραγματοποιείται μέσω της φόρμας : https://forms.gle/jwc6Lfx7HeHv3pAw6, μέσω emailinfo@kaem.gr, τηλεφωνικά στο γραφείο ΚΑΕΜ Καλαμάτα 2721025700.Σχόλια