Στην Πελοπόννησο οι περισσότερες άδειες φύτευσης αμπελιών

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είναι πρώτη στην κλίμακα των υφιστάμενων εκτάσεων αμπελώνα, έδωσε και τις περισσότερες άδειες φύτευσης νέων α...


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είναι πρώτη στην κλίμακα των υφιστάμενων εκτάσεων αμπελώνα, έδωσε και τις περισσότερες άδειες φύτευσης νέων αμπελιών.

“Σύμφωνα με επεξεργασία των στοιχείων των αδειών φύτευσης, στην οποία προέβη η ΚΕΟΣΟΕ, πρώτη περιφέρεια στην χορήγηση αδειών φύτευσης (όπως παρουσιάζεται και στον σχετικό πίνακα), κατατάσσεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου με χορηγήσεις 6.855,20 στρεμμάτων για την περίοδο 2016-2022. 

Να τονισθεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατατάσσεται πρώτη, ως προς την υφιστάμενη έκταση αμπελώνων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με κριτήριο την περιφερειακή κατανομή των αδειών φύτευσης, ως μοντέλο κατανομής, που σημαίνει ότι κάθε περιφέρεια λαμβάνει άδειες φύτευσης ίσες σε έκταση με το 1% της φυτεμένης με αμπέλια σε αυτή έκταση (απολύτως αναλογικό κριτήριο, για όλες τις περιφέρειες), παρατηρείται ότι, κατά σειρά οι Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν λάβει άδειες φύτευσης, σημαντικά αυξημένες σε έκταση σε σύγκριση με το 1% των ήδη φυτεμένων εκτάσεων με αμπέλια σε αυτές.Αντίθετα στην Αττική, στα Ιόνια Νησιά, στη Δυτική Ελλάδα, στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και στην Πελοπόννησο, οι άδειες φύτευσης, που έχουν χορηγηθεί υπολείπονται σε σύγκριση με το 1% επί των ήδη φυτεμένων εκτάσεων σε αυτές με αμπελώνες ”.πηγή : in.gr


Σχόλια