''Τρακτέρ ηλεκτροκίνητα'' στέλνει ο Ερντογάν στην Ελλάδα...

Δείτε τι απίστευτο στέλνει ο Ερντογάν στην Ελλάδα Ντου από… παντού στην Τουρκία, ενόψει και εκλογών με τον Ερντογάν να τα δίνει όλα… … για ν...


Δείτε τι απίστευτο στέλνει ο Ερντογάν στην Ελλάδα
Ντου από… παντού στην Τουρκία, ενόψει και εκλογών με τον Ερντογάν να τα δίνει όλα…
… για να πείσει του Τουρκους οτι η Τουρκία εχει περάσει σε άλλο επίπεδο παραγωγής, αυτοκινήτων, τρένων, οπλικών συστημάτων, ακόμα και τρακτέρ. Στο λανσάρισμα του πρώτου τουρκικού ηλεκτρικού τρακτέρ προχώρησε λοιπόν η εταιρεία ZY Electric Tractor.

Πρόκειται για ένα μηδενικών εκπομπών ρύπων όχημα, το οποίο έχει αναπτυχθεί από κοινού με την τράπεζα Ziraat Bank, ενώ η εκκίνηση της μαζικής παραγωγής του είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Ιούνιου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ζήτηση για το ηλεκτρικό τρακτέρ είναι ήδη μεγάλη, ενώ ήδη έχουν παραχθεί 40 αντίτυπα τα οποία βρίσκονται έξω από τη γραμμή συναρμολόγησης. Σημειώνεται πως η έναρξη της παραγωγής του τρακτέρ ήταν προγραμματισμένη για νωρίτερα, αλλά αναβλήθηκε αφού η πανδημία άλλαξε τα πλάνα.

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της εταιρείας, το όχημα θα παραχθεί σε τρεις τύπους μεγέθους και ισχύος: Μία μικρού μεγέθους που θα προορίζεται για κηπουρικές εργασίες, μία μεσαίου μεγέθους και μία μεγάλων διαστάσεων.

Η μικρότερη θα παράγει έως 140 ίππους, ενώ η πλήρης φόρτιση θα διαρκεί 20 λεπτά παρέχοντας αυτονομία 5 ωρών. Η μεσαία έκδοση θα «φορά» ηλεκτροκινητήρες των 105 ίππων, με τη συνδυαστική ισχύ να αντιστοιχεί σε 220 PS, ενώ η αυτονομία θα αγγίζει τις 7 ώρες.

Αναφορικά με την μεγαλύτερη έκδοση, η συνολική ισχύς θα αποτυπώνεται σε 320 ίππους, ενώ με φόρτιση 90 λεπτών θα απολαμβάνει αυτονομία 7 ωρών.


Κοινός παρονομαστής και των τριών εκδόσεων είναι πως δεν παράγουν ρύπους, ενώ είναι απόλυτα αθόρυβες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην κτηνοτροφία και ειδικά στις φάρμες παραγωγής γάλακτος.

Η υφιστάμενη παραγωγική δύναμη της εταιρείας αντιστοιχεί σε 1.050 μονάδες ανά έτος, ένας αριθμός που επιδιώκεται να αυξηθεί στις 10.000.


Σημειώστε πως το συγκεκριμένο τρακτέρ καλύπτει και με το παραπάνω τις αυστηρές προδιαγραφές που έχει θέσει η Ε.Ε. κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να έχει την ανάλογη εμπορική πορεία και στην Ευρώπη. Ο Πρόεδρος έχει δώσει το ΟΚ και η παραγωγή έχει ξεκινήσει.

Στην Ελλάδα μαθαίνουμε πως ήδη τουλάχιστον δύο εταιρείες έχουν έρθει σε επαφή με την τουρκική εταιρεία για να αναλάβουν την εισαγωγή του ηλεκτρικού τρακτέρ, το οποίο θα διατίθεται και σε καλή τιμή, για την τεχνολογία που φέρει…

πηγή:NewsAuto.gr

 

Σχόλια