Φράγμα Νόβα Καχόβκα: Αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης κατοίκων & ζώων από τις πλημμύρες ...

  Τρία άτομα έχουν χάσει τις ζωές τους, ως αποτέλεσμα της «εκτίναξης» του φράγματος Νόβα Καχόβκα, ενώ συνεχίζονται οι εκκενώσεις ανθρώπων κα...


 
Τρία άτομα έχουν χάσει τις ζωές τους, ως αποτέλεσμα της «εκτίναξης» του φράγματος Νόβα Καχόβκα, ενώ συνεχίζονται οι εκκενώσεις ανθρώπων και διασώσεις ζώων από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Η είδηση για τους θανάτους μεταφέρεται από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδίδεται από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, επιβεβαιόνοντας τους φόβους του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για θύματα από την έκρηξη.

Επικαλούμενη τον εξόριστο δήμαρχο της κατεχόμενης, από τη Ρωσία, πόλης Ολέσκι, η εφημερίδα Kyiv Independent ανέφερε ότι «τρεις άνθρωποι πνίγηκαν» στη Χερσώνα.

14.000 σπίτια πλημμύρισαν, χιλιάδες εκκενώσεις

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο κατεχόμενο νότιο τμήμα της περιοχής, ανέφερε ότι έως και 14.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει και σχεδόν 4.300 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί.


Παράλληλα, έγινε λόγος για 21 νοσηλείες ατόμων που έχριζαν ιατρικής περίθαλψης.

Παράλληλα, με τις εκκενώσεις κατοίκων, γίνεται και μία προσπάθεια διάσωσης ζώων από τις πλημμυρισμένες περιοχές, με τις εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα να είναι πολλές.


Οι κάτοικοι της πλημμυρισμένης περιοχής Κοραμπέλ στη Χερσώνα προσπαθούν να σώσουν τα ζώα τους και τα ζώα των γειτόνων τους από τα νερά.


Μέχρι στιγμής, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές που είναι στην «πρώτη γραμμή» της όχθης του ποταμού Δνείπερου, όπου καταγράφονται και προβλήματα με τα δίκτυα τηλεφωνίας.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από Guardian/Euronews, LiFO

Σχόλια