«Η επόμενη κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματά μας» ζητούν οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου

Δυναμική και με μεγάλη συμμετοχή ήταν η συγκέντρωση των αγροτών της επαρχίας Τυρνάβου στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην κεντρική πλα...


Δυναμική και με μεγάλη συμμετοχή ήταν η συγκέντρωση των αγροτών της επαρχίας Τυρνάβου στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης . Οι αγρότες που έφτασαν με δεκάδες τρακτέρ που παρέταξαν στους γύρο δρόμους, ζήτησαν από την πολιτεία να σκύψει στα προβλήματά τους που εντάθηκαν από τις καιρικές συνθήκες τις φετινής χρονιάς και να ενισχυθούν οικονομικά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.


Οι αμπελοκαλλιέργειες είναι εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο, με τον περονόσπορο να καταστρέφει τα σταφύλια και κάποιοι από τους αγρότες να έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια να συνεχίσουν την καλλιέργεια μετέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου Κων/νος Μουσιάρης.

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί και οι δενδροκαλλιέργειες. Οι ασθένειες που προκάλεσαν αρχικά ο παγετός, στη συνέχεια το χαλάζι και τέλος οι συνεχείς βροχοπτώσεις , ανάγκασαν τους αγρότες να προχωρήσουν σε αλλεπάλληλους ψεκασμούς, αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος παραγωγής. «Δεν μπορούμε να ξεχρεώσουμε τους προμηθευτές μας» τόνισε ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Λεωνίδας Βασιλείου.

Οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου, σύμφωνα με τον γραμματέα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Στέλιο Τσικριτσή , πρέπει να ενισχυθούν λόγω των αυξημένων καλλιεργητικών εξόδων και να αναπληρωθεί το χαμένο τους εισόδημα καθώς σε αμπελοκαλλιέργειες, αχλαδοκαλλιέργειες, πυρηνόκαρπα, κεράσια, αμύγδαλα, μυδική και κηπευτικά θεωρείται δεδομένη η απώλεια παραγωγής. «Θέλουμε η επόμενη κυβέρνηση να σκύψει σοβαρά πάνω από τα προβλήματα των αγροτών» σημείωσε ο κ. Τσικριτσής.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια