«Ραβασάκια» για πληρωμές εισφορών σε εργάτες γης απο τον ΕΦΚΑ

«Ραβασάκια» για πληρωμές εισφορών σε εργάτες γης που αμείβονται με εργόσημο, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του ΕΦΚΑ για το αμέσως επόμενο διάστη...


«Ραβασάκια» για πληρωμές εισφορών σε εργάτες γης που αμείβονται με εργόσημο, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του ΕΦΚΑ για το αμέσως επόμενο διάστημα και έως το φθινόπωρο.

Πρόκειται για «τρύπες» του παρελθόντος, που σπεύδει τώρα ο φορέας να κλείσει, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα το μεγαλύτερο βάρος των προσπαθειών, τόσο της διοίκησης όσο και των εργαζομένων, είχε πέσει στην εκκαθάριση του μεγάλου στοκ των αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Εντός του Ιουλίου, τουλάχιστον 60.000 εργάτες γης αναμένεται να λάβουν ειδοποιητήρια από τον ΕΦΚΑ προκειμένου να καλύψουν τις ημέρες ασφάλισης που υπολείπονται, με βάση τα ποσά που παρακρατήθηκαν από το εργόσημο.

Ηδη, έχει ολοκληρωθεί η καταχώριση ασφαλιστικής ιστορίας εργατών γης για απασχολούμενους αποκλειστικά με εργόσημο για τα έτη έως και 2022 και εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο το πληροφοριακό σύστημα για την εκκαθάριση και την ενημέρωση της ασφαλιστικής ιστορίας όσων είχαν παράλληλα και ασφάλιση στον ΟΓΑ.

Οι εργάτες αυτοί και συγκεκριμένα, 63.000 για το 2020, 60.000 το 2021 και 57.000 το 2022, θα πρέπει να επιστρέψουν στον ΕΦΚΑ 100 εκατ. για τα τρία χρόνια, περίπου 1.600 ευρώ κατά μέσον όρο, το έτος.

Υπάρχουν βεβαίως και ασφαλισμένοι που θα λάβουν επιστροφές. Το πιστωτικό ποσό ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ, όμως με τους συμψηφισμούς για χρέη κ.λπ., τελικά η επιστροφή που θα λάβουν είναι της τάξης του 1 εκατ. ευρώ.

Σχόλια