Τριφυλία : Κόντρα για τα πλαστικά των καλλιεργειών: Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών κατά Λεβεντάκη

Να κοιτάξει πρώτα τις ευθύνες του την επόμενη φορά που θα θέλει να φορτώσει κάποιο πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο, ζητούν από το δήμαρχο Τριφυ...


Να κοιτάξει πρώτα τις ευθύνες του την επόμενη φορά που θα θέλει να φορτώσει κάποιο πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο, ζητούν από το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.

Οι δύο σύλλογοι με κοινή τους ανακοίνωση απαντούν στο δήμαρχο για την καταγγελτική του επιστολή, μέσα από την οποία ζητούσε από τους συνεταιρισμούς «να λάβουν γνώση της όλης δυσχερούς κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την εναπόθεση των γεωργικών και τοξικών αποβλήτων, ενημερώνοντας τα μέλη τους και καλώντας τα να συμμορφωθούν».

Στην απάντησή τους οι δύο σύλλογοι αναφέρουν: «Η έλλειψη λογικής και η επιθετική ρητορεία του κ. Λεβεντάκη δημιουργούν για άλλη μια φορά μούδιασμα, αυτή τη φορά στους αγρότες της περιοχής. Αυτή τη φορά η αφορμή για να επιτεθεί στον αγροτικό κόσμο και στους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής ήταν τα νάιλον που βρέθηκαν σε κάποιο κάδο, πιθανόν από κάποια καλλιέργεια σε κήπο λίγων τετραγωνικών μέτρων. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που αυτή η δημοτική αρχή χρησιμοποιώντας τα σκουπίδια από κήπους σπιτιών, προσπαθεί να ρίξει ευθύνες σε όλο τον αγροτικό κόσμο.

Να ενημερώσουμε λοιπόν τον κύριο δήμαρχο πως οι υπαίθριες καλλιέργειες της άνοιξης που απαιτούν κάλυψη με αντιπαγετικό πλαστικό όπως αυτό στις φωτογραφίες που ανέβασε, είναι κάποιες εκατοντάδες στρέμματα στην περιοχή μας. Εάν οι αγρότες τα πέταγαν ανεύθυνα όπως μας κατηγορείτε, θα γέμιζαν όλα τα γήπεδα και τις πλατείες της Τριφυλίας, όχι έναν κάδο σε κάποιο δρόμο. Να τον ενημερώσουμε επίσης πως σχεδόν όλοι οι αγρότες που επιχειρούν με τις ανοιξιάτικες φυτεύσεις έχουν ήδη παραδώσει τα υλικά τους προς ανακύκλωση σε ιδιωτικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Να θυμίσουμε επίσης στον κύριο δήμαρχο πως το 2020 που είχαν γίνει προσπάθειες από τους Αγροτικούς Συλλόγους έτσι ώστε σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή να σχηματιστούν πράσινοι χώροι για τη συγκέντρωση πλαστικών και φυτικών υπολειμμάτων καλλιεργειών, το ξέχασε την επόμενη κιόλας μέρα. Οι χώροι αυτοί συγκέντρωσης θα έδιναν λύση και στο θέμα των οικιακών κήπων που κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να έχει σπίτι του είτε είναι επαγγελματίας παραγωγός είτε όχι.

Ζητάμε λοιπόν από τον δήμαρχο την επόμενη φορά που θα θέλει να φορτώσει κάποιο πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο, να κοιτάξει πρώτα τις ευθύνες του. Το να κατηγορεί έναν κλάδο που διαφημίζει την περιοχή σε όλη τη χώρα και την Ευρώπη με τα προϊόντα που παράγει, είναι επικίνδυνα ανεύθυνο».

Κ.Μπ.Σχόλια