Η Σάμος φιλοξένησε διεθνώς καταξιωμένους Sommelier ...

Στις ομορφιές της Σάμου ξεναγήθηκαν 30 διακεκριμένοι διεθνώς Sommelier με αστέρια Michelin απολαμβάνοντας το ιδιαίτερο γεωφυσικό της ανάγλυφ...


Στις ομορφιές της Σάμου ξεναγήθηκαν 30 διακεκριμένοι διεθνώς Sommelier με αστέρια Michelin απολαμβάνοντας το ιδιαίτερο γεωφυσικό της ανάγλυφο, αλλά και την αυθεντική σαμιώτικη φιλοξενία.

Οι διεθνώς αναγνωρισμένες προσωπικότητες από διάφορες χώρες, επισκέφθηκαν τη Σάμο στα πλαίσια ενός ταξιδιού εξοικείωσης και γνωριμίας με τις ιδιαιτερότητες του σαμιακού αμπελώνα. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με ανάληψη του σχεδιασμού και της διοργάνωσης από τον Συνεταιρισμό της Σάμου, σε συνεργασία με τα «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

Σύμφωνα με όσα δήλωναν οι ίδιοι, στο πέρας της επίσκεψής τους, η διαδικασία «από το αμπέλι… στο τραπέζι» όπως τους παρουσιάστηκε στη Σάμο, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο και το μοναδικό. Το αποκάλεσαν χαρακτηριστικά ως «οινική εμπειρία ζωής»!

Η ξενάγησή τους περιλάμβανε τα κυριότερα σημεία οινικού ενδιαφέροντος και καταδείκνυε την ιστορικότητα του σαμιακού αμπελώνα αλλά και την αυθεντικότητα της συνέχισης της χειρωνακτικού τύπου αμπελοκαλλιέργειας, από γενιά σε γενιά.

Στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, στον βιοδυναμικό αμπελώνα Στασινή στα Βασιλικοχώραφα Κοντακέικων, στον ορεινό Πλάτανο και στον παραλιακό οικισμό Ηραίον, στην επαφή τους με το γεωφυσικό ανάγλυφο του νησιού της Σάμου, σε χώρους εστίασης υψηλών προδιαγραφών με οινογευστική πανδαισία τοπικών προϊόντων και σαμιακών οίνων, οι sommelier βίωσαν την εμπειρία-Σάμος.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια