Αγγελάκης: Από τα κοτόπουλα στα σπορέλαια, τα superfoods και τα βότανα

Του Γιώργου Λαμπίρη Σε νέα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας επεκτείνεται ο Θάνος Αγγελάκης γνωστός από την εταιρεία Κοτόπουλα Αγγελάκης....Του Γιώργου Λαμπίρη

Σε νέα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας επεκτείνεται ο Θάνος Αγγελάκης γνωστός από την εταιρεία Κοτόπουλα Αγγελάκης. Έτσι εκτός από το κοτόπουλο έχει κάνει κίνηση εσόδου στα σπορέλαια και σύντομα θα εισέλθει σε υπερτραφές και βότανα.

Σημειώνεται ότι ο Θάνος Αγγελάκης έχει δημιουργήσει μία ακόμα εταιρεία την Alfa Quality Foods, εμπορική εταιρεία που έχει ως αντικείμενο τη διακίνηση τροφίμων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ ένας από τους βραχίονες δραστηριότητάς της είναι αυτός των σπορελαίων. Πρόσφατα μάλιστα ανέλαβε την αντιπροσώπευση της εταιρείας Bunge Ltd στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παραγωγή σπορελαίων διεθνώς.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω της Alfa Quality Foods η Αγγελάκης θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς με εξαγωγικό πρόσημο όπως superfoods και βότανα. Ήδη έχει εντοπίσει προμηθευτές αυτή την περίοδο ετοιμάζει και τον συγκεκριμένο επιχειρηματικό βραχίονα που θα αποτελέσει την επόμενη κίνησή της στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά την Αγγελάκης, κατέθεσε πρόσφατα αίτημα ενίσχυσης επενδυτικού σχεδίου συνολικού ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης για τον εκσυγχρονισμό και επέκταση της δυναμικότητας των εγκαταστάσεών της. Το εν λόγω επενδυτικό πλάνο εντάχθηκε στο υποέργο SUB1 "Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων" της Δράσης "Οικονομικός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα" του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU.

Η Αγγελάκης έχει προγραμματίσει να ολοκληρώσει συνολικό πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ έως και το τέλος του 2026, με ενίσχυση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- €7,5 εκατ. για διπλασιασμό της δυναμικότητας του πτηνοσφαγείου, στις 5.000 σφαγές την ώρα από 2.500 που είναι σήμερα, καθώς και για τον εκσυγχρονισμού της διαδικασίας τεμαχισμού

- €7,5 εκατ. για νέους σε αποθηκευτικούς χώρους ψύξης & κατάψυξης, 7.000 τ.μ., σε νέες συσκευαστικές μηχανές και σε νέα γραμμή προψημένων προϊόντων (ready to cook)

- €2 - 2,5 εκατ. για εκσυγχρονισμό της μονάδας ζωοτροφών, με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας αλλά και βελτίωση του προϊόντος

- €2,5 εκατ. σε φωτοβολταϊκά για να αντιμετωπίσει το αυξημένο ενεργειακό κόστος, αλλά και για βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος

- €2,5 εκατ. για την αντικατάσταση στόλου. Παρότι τα φορτηγά είναι σχετικά καινούργια (euro 5 και 6) εντούτοις η εταιρεία θα προχωρήσει σε ανανέωση του στόλου με LNG φορτηγά.

- €4 εκατ. για νέους πτηνοτροφικούς θαλάμους

Τα νέα πρόσωπα

Μόλις χθες η εταιρεία γνωστοποίησε ότι προχώρησε στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της με τρία νέα στελέχη. Ο Πέτρος Σπανός, Senior Τεχνολόγος Τροφίμων (MSc QA, MBA, BPCS, PCQI) με μακρόχρονη πορεία στον κλάδο των τροφίμων (Αvramar, Παλίρροια, ΕΒΙΚ, Κρητών Άρτως), αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην Αγγελάκης. Ο Λάζαρος Αποστολίδης, με δεκαπενταετή εμπειρία στον χρηματιστηριακό κλάδο και τα επενδυτικά εγχειρήματα και έχοντας εργαστεί σε πολυεθνικούς οργανισμούς (Hellenol CO, Otkritie Capital, Algostox Trading, EG Capital Partners) στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα (Lime Capital – Δωδώνη, Μανδρέκας Α.Ε.), ανέλαβε πρόσφατα τον ρόλο του Οικονομικού Διευθυντή. Καθήκοντα Διευθυντή Προμηθειών ανέλαβε Ιωάννης Μαλλιαράκης, ανώτερο στέλεχος και επαγγελματίας Εμπορικών Οικονομικών, με 22 χρόνια εμπειρίας στο factoring και το supply chain finance.
ΠΗΓΗ:(capital.gr)

Σχόλια