Κέρκυρα: Λύση για το πρόβλημα με τις κατσαρίδες ζητούν οι κάτοικοι της παλιάς πόλης

Για «πελώριες μαύρες κατσαρίδες σε πολλές γειτονιές της παλαιάς πόλης» (Πλατεία Λεμονιά, Αγίων Πατέρων, Δελβινιώτη, Αγίου Βασιλείου, Θεμιστο...


Για «πελώριες μαύρες κατσαρίδες σε πολλές γειτονιές της παλαιάς πόλης» (Πλατεία Λεμονιά, Αγίων Πατέρων, Δελβινιώτη, Αγίου Βασιλείου, Θεμιστοκλέους Κοτάρδου, Βελισσαρίου, Αγ. Σοφίας, Παλαιολόγου, Σολομού, Αλιπίου, Προσαλένδου, Πρίφτη, Γκίλφορδ και παρόδους αυτών) κάνουν λόγο οι μόνιμοι κάτοικοι εκφράζοντας παράλληλα φόβους για τη δημόσια υγεία.

Με επιστολή τους προς το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και τη ΔΙΑΔΕΥΑΚ επισημαίνουν ότι “οι αρμόδιες υπηρεσίες έως σήμερα εν γνώση τους δεν έχουν προβεί στην απολύμανση των αποχετευτικών συστημάτων και των υπονόμων, όπως θα έπρεπε ή όταν αυτό λαμβάνει χώρα η απολύμανση γίνεται «δειγματοληπτικά» (δηλαδή σε κάθε οδό μόνο σε μερικά φρεάτια ομβρίων και όχι σε όλα τα υπάρχοντα) με την απίστευτη δικαιολογία «της έλλειψης οικονομικών πόρων!!», ενώ για άλλες περιττές δαπάνες το οικονομικό ζήτημα δεν υφίσταται”.


Ο σύλλογος μονίμων κατοίκων της παλιάς πόλης ζητά άμεσα από τη δημοτική αρχή και από την ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. να λύσουν το πρόβλημα με τις επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών κατσαρίδες, “δείχνοντας επιτέλους την απαιτούμενη μέριμνα στα σοβαρά θέματα της πόλης“.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια