Οι αναφορές του Πρωθυπουργού στην Βουλή για τον αγροτικό τομέα & η ανοιχτή πληγή των πληρωμών

Στην υλοποίηση αρδευτικών έργων, στη χρήση των νέων τεχνολογιών στον αγροδιατροφικό τομέα και στην ανάγκη ο σύγχρονος παραγωγός να καταστεί ...


Στην υλοποίηση αρδευτικών έργων, στη χρήση των νέων τεχνολογιών στον αγροδιατροφικό τομέα και στην ανάγκη ο σύγχρονος παραγωγός να καταστεί ένας εξωστρεφής και ενημερωμένος επιχειρηματίας, αναφέρθηκε επιγραμματικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στη Βουλή. 

Όσον αφορά τις προτεραιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπάρχει η δέσμευση της χώρας μας για αύξηση του αριθμού των νέων αγροτών και η αύξηση των γεωργικών εκτάσεων για βιολογική παραγωγή. 

Το ζητούμενο είναι η επικαιροποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, που αποτελεί μία αναγκαιότητα, η οποία συζητείται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, με δεδομένες τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, χωρίς, όμως, κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα και κυρίως με απουσία προτάσεων για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το ελλειμματικό ταμείο του ΕΛΓΑ, αφού το ύψος των αποζημιώσεων έχει εκτοξευτεί και χιλιάδες παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση. 

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης θα κληθεί να βρει λύσεις με τις προβληματικές πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια των παραγωγών.


Σχόλια