Ιδρύθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβούλων με διακριτικό τίτλο - ΓΕΩΡΓΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ/farmadvisors-gr

Ο νεοσύστατος θεσμός των Πιστοποιημένων Φορέων Γεωργικών Συμβούλων εκφράζεται θεσμικά με τη δημιουργία του νέου αντίστοιχου επιστημονικού συ...
Ο νεοσύστατος θεσμός των Πιστοποιημένων Φορέων Γεωργικών Συμβούλων εκφράζεται θεσμικά με τη δημιουργία του νέου αντίστοιχου επιστημονικού συλλογικού φορέα τους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβούλων με διακριτικό τίτλο - ΓΕΩΡΓΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ/farmadvisors-gr - ανέδειξε το προσωρινό πενταμελές διοικητικό του συμβούλιο που θα οδηγήσει το Σύλλογο σε εκλογές εντός τετράμηνου μέσω της πρόσκλησης των μελών του στην ιδρυτική γενική του συνέλευση, για την εκλογή των διοικητικών του οργάνων, όπως ορίζεται στο καταστατικό του.

Στη συνεδρίαση του, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, το προσωρινό Δ.Σ αφού συγκροτήθηκε σε σώμα, κατένειμε τα αξιώματα ομόφωνα στους κάτωθι – εκπροσώπους των αντίστοιχων φορέων γεωργικών συμβούλων:

• ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΡΥΣ της FOODSTANDARD AE από την Αθήνα ως Πρόεδρος
• ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ της FARMANET IKE από τη Λάρισα ως Αντιπρόεδρος
• ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΝΑΚΗΣ της PROACTIVE AE από το Ηράκλειο ως Γενικός Γραμματέας
• ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ της GENECON από τη Θεσσαλονίκη ως Ταμίας και
• ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΔΑΚΙΔΗΣ της ΕΝΑ από τη Ξάνθη ως Μέλος.

Ο Σύλλογος εκπροσωπεί 36 πιστοποιημένους Φορείς Γεωργικών Συμβούλων καλύπτοντας αντιπροσωπευτικά το σύνολο της Ελλάδας, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται.

Άμεσες προτεραιότητες του νέου θεσμικού οργάνου είναι η καθιέρωση των πιστοποιημένων υπηρεσιών στους γεωργούς σαν αναγκαιότητα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, η συμβολή των γεωτεχνικών στην ανάπτυξη και η συμμετοχή του Συλλόγου στα αντίστοιχα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια