Πολύ χαμηλά κατατάσσεται η χώρα μας στην κατάχρηση αλκοόλ σύμφωνα με στοιχεία νέας έκθεσης της Eurostat

Μου έκανε εντύπωση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας με τα ευρωπαϊκά κράτη που μετρούν θανάτους εξ αιτίας της κατάχρησης...


Μου έκανε εντύπωση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας με τα ευρωπαϊκά κράτη που μετρούν θανάτους εξ αιτίας της κατάχρησης αλκοόλ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας έκθεσης που δημοσιεύει η Eurostat (ygeiamou.gr), παρά τη «θετική» κατάταξη, η υπερκατανάλωση αλκοόλ εξακολουθεί να στερεί τη ζωή σε περισσότερους από 350 ανθρώπους κάθε χρόνο (0,35 θάνατοι ανά 100.000 πληθυσμού).

* Τα πρωτεία των θανατηφόρων επιπτώσεων της υπερκατανάλωσης αλκοόλ καταγράφει η Σλοβενία, με 17,3 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, η Πολωνία (10,05), η Δανία (7,3) και η Κροατία (6,45) ακολουθούν. Στον αντίποδα, τις τελευταίες θέσεις της μακράς λίστας καταλαμβάνουν η Κύπρος, η Ιταλία, η Μάλτα και η Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι αρκετοί αλλοδαποί επισκέπτες μας πίνουν πολύ και το παράξενο είναι ότι φαίνεται να αντέχουν το ποτό.

* Λογικά θα περιμέναμε χειρότερη κατάταξη για την Ελλάδα. Δυστυχώς στοιχεία για την Κρήτη δεν έχουμε, όπου η κατανάλωση… ρακής ρέει άφθονη στα καφενεία. Όπως έλεγε και ένας καλός φίλος, «η ρακή είναι… φάρμακο» και ότι «αν δεν νιώθουμε καλά και πιούμε ρακή και δεν γίνουμε καλά, τότε μπορεί να είμαστε… σοβαρά άρρωστοι».

ΛΕΩΝ.Κ.


Σχόλια