Χίος :Φωτογράφηση των αγροτεμαχίων σε 3 ημέρες ζητά ο ΟΠΕΚΕΠΕ- Αντίδραση από την Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών

Μέσα σε 3 ημέρες και με την προθεσμία να λήγει την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε με SMS το βράδυ της Τρίτης από τους μαστιχοπαρ...

Μέσα σε 3 ημέρες και με την προθεσμία να λήγει την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε με SMS το βράδυ της Τρίτης από τους μαστιχοπαραγωγούς να ανεβάσουν φωτογραφικά αρχεία των δηλωμένων αγροτεμαχίων τους. Διαφορετικά δεν θα ελάμβαναν τη σχετική επιδότηση του Δεκεμβρίου από τον οργανισμό.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου που με επιστολή στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με παράλληλη κοινοποίηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στους βουλευτές του Νομού Χίου, ζητά να δοθεί 6μηνη παράταση και απεμπλοκή από την πληρωμή των επιδοτήσεων.

«Το πρόβλημα μπαίνει από τη στιγμή που δόθηκε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, ότι πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, έτσι ώστε να είμαστε δικαιούχοι των επιδοτήσεων που χορηγεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους μαστιχοπαραγωγούς», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος.


«Αφορά περίπου 30.000 αγροτεμάχια που οι αγρότες μας πρέπει να φωτογραφήσουν», σημείωσε.

Και μάλιστα στο πεδίο αφού πρέπει να πάνε στο χωράφι, να διαθέτουν «έξυπνο» κινητό, να έχουν σήμα internet ώστε να ανοίξουν το GPS και μετά να βγάλουν πανοραμική φωτογραφία του χωραφιού για να γίνει δεκτή από την εφαρμογή Agrisnap. Παρατήρησαν μάλιστα ότι αν σε μια οικογένεια διαθέτει αγροτεμάχια ο πατέρας, η μητέρα και το παιδί, θα πρέπει ο καθένας από διαφορετικό κινητό να μπουν στην εφαρμογή κάτι που δυσχεραίνει την όλη διαδικασία.

Σε ότι αφορά την διευκόλυνση των ηλικιωμένων αγροτών, η διοίκηση της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου θα έχει την προσεχή Τετάρτη συνάντηση με τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Συνεταιρισμών των μαστιχοπαραγωγών έτσι ώστε να δουν και αυτό το θέμα.

Σχόλιο της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

“Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός των Μαστιχοπαραγωγών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ.
Ξαφνικά μέσα σε 2 μέρες (!!!) πρέπει οι Μαστιχοπαραγωγοί της Χίου να δηλώσουν εκατοντάδες στρέμματα που αμφισβητεί μέσα στο σύστημα του ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Διαδικασία που θεωρείται αδύνατη και τεράστια κοροϊδία. Σαν να μην έφτανε αυτό απαιτεί από τους μαστιχοπαραγωγούς να πραγματοποιήσουν μόνοι τους όλη τη διαδικασία μέσα από εφαρμογή, να πάνε στο χωράφι, να συγχρονιστούν με δορυφορικό σήμα, να βγάλουν σωστή φωτογραφία και να την ανεβάσουν στην πλατφόρμα και χωρίς φυσικά να αναλαμβάνει η υπηρεσία την ευθύνη για τυχόν λάθη, που ενδέχεται να συμβούν. Όλη αυτή η διαδικασία έρχεται σε μια περίοδο που πρέπει να καταβληθεί η στρεμματική ενίσχυση από τον ΟΠΕΚΕ, με κίνδυνο όσοι μαστιχοπαραγωγοί δεν προλάβουν να την πραγματοποιήσουν σωστά, να τη χάσουν.
Απαιτούμε τώρα:
Να δοθεί άμεσα η στρεμματική ενίσχυση σε όλους του Μαστιχοπαραγωγούς.
Με ευθύνη του ΟΠΕΚΕΠΕ να πραγματοποιηθεί η διαδικασία και σε εύλογο χρονικό διάστημα”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ.


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια