ΠΑΚ : «Χωρίς χρήματα τα Χριστούγεννα χιλιάδες γεωργοί & κτηνοτρόφοι λόγω εγκληματικής αστοχία του ΥπΑΑΤ»...

Εγκληματική αστοχία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, άφησε για πρώτη φορά, τα Χριστούγεννα, χωρίς χρήματα χιλιάδες γεωργούς και κτηνοτρόφ...


Εγκληματική αστοχία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, άφησε για πρώτη φορά, τα Χριστούγεννα, χωρίς χρήματα χιλιάδες γεωργούς και κτηνοτρόφους» καταγγέλλει η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση (ΠΑΚ) Θεσσαλίας.


Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: 

«Πιο συγκεκριμένα, το ΥΠ.Α.Α.Τ άφησε απλήρωτους Χριστουγεννιάτικα χιλιάδες αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους) από τις επιδοτήσεις και ειδικότερα όσοι είχαν τραπεζικό λογαριασμό εκτός Πειραιώς, δεν πληρώθηκαν: την εξόφληση της Βασικής Εισοδηματικής Ενίσχυσης, την Αναδιανεμητική Ενίσχυση, την Ενίσχυση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας, την Εξισωτική Αποζημίωση. 
Παράλληλα άφησε εντελώς απλήρωτους πάνω από 600.000 δικαιούχους από το λεγόμενο παλιό « Πρασίνισμα» (νυν Οικοσχήματα) και όλα αυτά με τη «σφραγίδα» Μητσοτάκη-Αυγενάκη.
Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, πλήρωσε περίπου 110 εκατ. ευρώ λιγότερα χρήματα απ’ ότι ήταν προγραμματισμένο, ενώ για εφέτος το «πετσόκομα» των επιδοτήσεων ολοκληρώθηκε με τους παραγωγούς να έχουν επί της Βασικής Εισοδηματικής Ενίσχυσης, συνολικά (μεσοσταθμικά) περίπου 25% μείωση. 
Επίσης, δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι η νέα ΚΑΠ 2023-2027, έτσι όπως στήθηκε, δηλαδή η αρχιτεκτονικής της, μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, είναι μη εφαρμόσιμη στην ελληνική πραγματικότητα και την πρώτιστη ευθύνη γι’ αυτό έχει η σημερινή κυβέρνηση. 
Δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι, για ακόμα μια χρονιά, τα τελευταία χρόνια το ΥΠΑΑΤ δεν κατάφερε να ανοίξει εγκαίρως και πλήρως το ΟΣΔΕ και τελικά το άνοιξε, όταν στην πραγματικότητα, βάσει νόμου, έπρεπε να έχει κλείσει και να γίνονται διορθώσεις. Δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι το ΥΠΑΑΤ εξέδιδε διευκρινιστικές εγκυκλίους, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες του ΟΣΔΕ, στις αρχές Οκτωβρίου. 
Επίσης δεν ξεχνάμε το φιάσκο με τους παγετόπληκτους αμυγδαλοπαραγωγούς, που ενώ το ΥΠΑΑΤ τους είχε υποσχεθεί ότι θα τους καταβάλει προκαταβολή, όπως σε μια σειρά δενδρωδών καλλιεργειών, τελικά έμειναν εκτός πληρωμής, όσοι δεν ήταν στις πλημμυρισμένες περιοχές, όπως εκτός προκαταβολής έμειναν και παραγωγοί οινοποιήσιμων σταφυλιών, αλλά και βιομηχανικού και επιτραπέζιου ροδάκινου, παρόλο που αυτοί ήταν σε πλημμυρισμένες περιοχές, όπως σε Αμπελώνα, Φαλάνη, Γιάννουλη, Πλατανούλια, Βρυότοπο, Δαμάσι και σε άλλα παραπήνεια χωριά».


πηγή: (eleftheria.gr)

Σχόλια