Δύο συλλήψεις για εκβίαση μελών αγροτικού συνεταιρισμού

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία μετά από μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Εκβιαστών. Κατασχέθηκε το όχημα που επέβαιναν ...


Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία μετά από μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Εκβιαστών. Κατασχέθηκε το όχημα που επέβαιναν οι συλληφθέντες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα της εκβίασης φέρεται να είναι επιχειρηματίας της Πάτρας. Ο φερόμενος ως δράστης της εκβίασης και η φίλη του κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πατρών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


“Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, στην Πάτρα, 50χρονος ημεδαπός και 37χρονη ημεδαπή και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία,ο 50χρονος ζήτησε από μέλη διοικητικού συμβουλίου αγροτικού συνεταιρισμού το ποσό των -300.000- ευρώ προκειμένου να τους παρέχει συνδρομή σε δικαστικής και διοικητικής φύσεως ζητήματα, που ανέκυψαν μετά την εκλογή νέου προέδρου.

Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση, στην οποία εμφανίσθηκε ο 50χρονος μαζί με την 37χρονη, οι οποίοι και συνελήφθησαν μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού των -150.000- ευρώ, μέρος των οποίων είχε προσημειωθεί.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μεταλλική συσκευασία που περιείχε μεταλλικά σφαιρίδια για αεροβόλο. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή”.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια