Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΙΝΑΣ


Ανοίγει η αγορά της νότιας Κίνας για τα ελληνικά κρασιά              μετά και την υπογραφή μνημονίου ΚΕΟΣΟΕ & της κρατικοσυνεταιριστικής Beijing Grain Group Co. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων κ. Χρήστος Μάρκου και ο πρόεδρος της Beijing Grain Group Co. κ. Χου Ξι Μιν υπέγραψαν εμπορική συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας για τα κόκκινα κρασιά.
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΟΣΟΕ, της ομάδας Coop Wines of Greece και της κινεζικής Beijing Grain Group Co. υπεγράφη την Πέμπτη, 6 Ιουνίου το μεσημέρι στο δημαρχείο Αθηναίων.

Παρουσία του δημάρχου Αθηνών, κ. Καμίνη και του γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρη Μελά, ο πρόεδρος της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων κ. Χρήστος Μάρκου, ο πρόεδρος του ΑΟΣ Τυρνάβου κ. Α. Ραψανιώτης ως συντονιστής του προγράμματος Coop Wines of Greece και ο πρόεδρος της Beijing Grain Group Co. κ. Χου Ξι Μιν υπέγραψαν εμπορική συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας για τα κόκκινα κρασιά.

Η Beijing Grain Group Co. είναι κορυφαία κρατικοσυνεταιριστική επιχείρηση με συνολικό ενεργητικό 690 εκατ. ευρώ, έχει 106 θυγατρικές εταιρείες και διακινεί πολύ γνωστά labels τροφίμων, ελαιολάδου, μεταλλικού νερού, σνακ, κ.ά.

Από την πλευρά της Συνεταιριστικής Οργάνωσης έχουν επιλεγεί διάφορες ετικέτες κόκκινων κρασιών από τις 35 συνεργαζόμενες αμπελοοινικές ενώσεις οι οποίες θα διακινηθούν σε πρώτη φάση στα νότια της Κίνας και συγκεκριμένα στην Καντόνα, που αποτελεί και εμπορικό λιμάνι της νότιας Κίνας.

Πρόθεση όλων είναι η επέκταση της εμπορίας του ελληνικού οίνου και στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και αλλού.

Η κινεζική αντιπροσωπεία μετά την υπογραφή του μνημονίου θα κατευθυνθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου θα την υποδεχθεί ο δήμαρχος Ηρακλείου ενώ θα πραγματοποιήσει επαφές με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ηρακλείου και της Ένωσης Πεζών.

Από πλευράς οινοποιών - συνεταιριστών τονίστηκε το αυστηρό νομοθετικό –αν και πολύπλοκο- πλαίσιο που διέπει εν γένει τα προϊόντα και δη τα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης, γεγονός το οποίο διασφαλίζει την άριστη ποιότητά τους.

Σε ότι αφορά την απόφαση της κυβέρνησης της Κίνας να επιβάλλει δασμούς αντιντάμπινγκ στα κρασιά της Ευρώπης μετά την ανακοίνωση από πλευράς ΕΕ να εισάγει δασμούς στα ηλιακά πάνελ των κινέζων, ο πρόεδρος της κρατικοσυνεταιριστικής Beijing Grain Group Co. κ. Χου Ξι Μιν είπε αποκλειστικά στο Agronews ότι: «Σίγουρα μας επηρεάζει μια τέτοια απόφαση. Τονίζω όμως ότι η Κίνα ως κυβέρνηση έχει χρέος να προστατεύσει τις επιχειρήσεις της και ταυτόχρονα όμως να προστατεύσει το εμπόριο, τις εμπορικές της συναλλαγές, και για το λόγο αυτό διεξάγει έρευνα για αντιντάμπινγκ. Σαφώς και υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις από αυτή την απόφαση, ωστόσο έχω παρατηρήσει ότι παρόλο που η ΕΕ επιβάλλει δασμούς, πολλοί Ευρωπαίοι είναι ενάντια αυτού (σ.σ. όπως η Γερμανία). Πιστεύω τέλος ότι εφόσον αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας τότε θα επηρεάσουμε αν μη τι άλλο και τις αποφάσεις της κυβέρνησης».

Αξίζει να επισημανθεί ότι πριν την υπογραφή του μνημονίου προηγήθηκε η συμμετοχή της ΚΕΟΣΟΕ στην Interwine 2013, τη διεθνή έκθεση κρασιών που έγινε στην Καντόνα της Κίνας από 30 Μαΐου μέχρι 1 Ιουνίου. Χρυσό βραβείο απέσπασε η ετικέτα της Ένωσης Πεζών Νήσος ΠΓΕ ΚΡΗΤΗ.
ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΙΝΑΣ Reviewed by RIVER on 7:32 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: