ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πολιτική συμφωνία για τα μεταβατικά μέτρα της ΚΑΠ για το 2014

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενέκρινε την πολιτική συμφωνία σχετικά με τα μεταβατικά μέτρα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική το 2014, η οποία επιτεύχθηκε από τους διαπραγματευτές της λιθουανικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., το Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την άτυπη συνεδρίαση στο Στρασβούργο στις 23 Οκτωβρίου.

Η μεταβατική ρύθμιση είναι το κλειδί για την ομαλή εφαρμογή της αναθεωρημένης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς θα εξασφαλίσει τη νομική ρύθμιση και χρηματοδότηση για τους αγρότες και τις διοικητικές αρχές μέχρι η νομοθεσία της αναμορφωμένης ΚΑΠ να είναι πλήρως αποτελεσματική.

Οι μεταβατικές διατάξεις θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Η πολιτική συμφωνία για τη μεταβατική ρύθμιση αναμένεται να εγκριθεί επισήμως κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις 17 Δεκεμβρίου.

Η Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ψηφίσει για το εν λόγω θέμα στις 4 Νοεμβρίου και στη συνέχεια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να δώσει συγκατάθεση για την έκδοση του συγκεκριμένου κανονισμού με ψηφοφορία σε ολομέλειά του.

www.ellinikigeorgia.gr
Πολιτική συμφωνία για τα μεταβατικά μέτρα της ΚΑΠ για το 2014 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: