ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΓΟ ''ΔΗΜΗΤΡΑ''


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα ημερίδα με θέμα «Δίκοκκο και άλλα “ντυμένα” σιτάρια. Μύθοι και πραγματικότητα. Προοπτικές».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργανώνεται από τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, οι αγρότες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την καλλιέργεια του δίκοκκου σιταριού, μιας παλαιάς εγχώριας ποικιλίας που κατά το παρελθόν είχε εγκαταλειφθεί και για την οποία πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων προβολών του Κέντρου «Δήμητρα» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα καλλιεργούμενα είδη σιταριού, η καλλιέργεια του οποίου εγκαταλείφθηκε εδώ και δεκαετίες, λόγω αντικατάστασής του από τις σύγχρονες αποδοτικότερες ποικιλίες, ωστόσο επανεμφανίστηκε το τελευταίο διάστημα μετά από πρωτοβουλία ιδιωτών, προβάλλοντας τα θετικά του στοιχεία (αντοχή σε έντομα και ασθένειες, ελάχιστες απαιτήσεις σε λίπανση, ισχυρή ανταγωνιστικότητα έναντι των ζιζανίων, μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, κ.α.). Πολλά έχουν γραφεί και αναρτηθεί ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, σχετικά με την καλλιέργεια του δίκοκκου σιταριού, πολλοί μάλιστα το ταυτίζουν με το φυτό Ζέα ή Ζειά που καλλιεργούνταν στην αρχαία Ελλάδα. Για το τι ισχύει και τι δεν ισχύει σχετικά με τα «ντυμένα» σιτάρια συμπεριλαμβανομένου και του δίκοκκου, θα αναφερθεί ο γεωπόνος του Ινστιτούτου Σιτηρών Θεσσαλονίκης του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Κορπέτης Ευάγγελος.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να απευθύνονται στο Κέντρο «Δήμητρα» Δράμας, στο τηλέφωνο 25210-58175.

www.agrotikabook.gr
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΓΟ ''ΔΗΜΗΤΡΑ'' Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: