ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Φτηνό Αγροτικό Ίντερνετ;


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τις περιοχές που έμεναν διαδικτυακά «ακάλυπτες», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά. Δυο έργα εγκρίθηκαν από τη Διϋπουργική Επιτροπή για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) την περασμένη Παρασκευή, το ένα αφορούσε στο αγροτικό ίντερνετ και το δεύτερο στο ζήτημα των απορριμμάτων σε Ανατολική-Μακεδονία Θράκη. 

Το έργο της “ευρυζωνικής κάλυψης” αφορά απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας. Είναι ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ με κάλυψη από το ΕΣΠΑ ως προς την κατασκευή και με συμμετοχή πια, όσων συμβληθούν με το δημόσιο στη φάση της λειτουργίας. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε: «Δεν μας ενδιαφέρει το έργο αυτό μόνο να κατασκευαστεί, αλλά και να λειτουργεί προς όφελος της ανάπτυξης του τόπου. Το έργο αυτό τροποποιήθηκε με βάση τις ανάγκες που δημιούργησε η κρίση, αλλά και με βάση παρατηρήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα από ειδικούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλες εταιρίες επιχειρούν να πάρουν θέση μάχης για το αγροτικό διαδίκτυο, που θα προκηρυχθεί με τρείς ξεχωριστές εργολαβίες των 44, 56 και 60 εκατ. ευρώ εντός του επόμενου μήνα. Το έργο που θα δημοπρατηθεί από το πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας αποσκοπεί στην εγκατάσταση και λειτουργία υποδομών για πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλη τη χώρα. Μάλιστα η ίδια κουβέντα για το αγροτικό ίντερνετ καλά κρατεί εδώ και λίγα χρόνια αλλά μέχρι πρότινος παρέμεινε κενό γράμμα.

 Ο σχεδιασμός του έργου αφορά περίπου 5.500 οικισμούς σε ορεινές, νησιωτικές και αγροτικές περιοχές με ανάπτυξη διαδικτυακής υποδομής υψηλής ταχύτητας κι έχει ευρύ χρονικό ορίζοντα υλοποίησης.

www.agrocapital.gr
Φτηνό Αγροτικό Ίντερνετ; Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: