ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ: Στα 1500 ευρώ το ακατάσχετο για τις επιδοτήσεις


ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παράλληλα, με νομοθετική ρύθμιση μπαίνει τέλος στις κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ.Την αύξηση του ακατάσχετου αγροτικών επιδοτήσεων, μισθών και συντάξεων από τα 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών ύστερα από σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Παράλληλα διευρύνεται στη μια εβδομάδα –από ένα εικοσιτετράωρο- το χρονικό όριο προστασίας των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση.

Τέλος, με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών δεν θα γίνονται κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου για τα εμβάσματα της τριετίας 2009-2011, καθώς και των διαφόρων λιστών που έχουν περιέλθει στις ελεγκτικές αρχές της χώρας βάσει της διεθνούς συνεργασίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

"Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, είχε σήμερα 23/12/2013, στο Μέγαρο Μαξίμου, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου για τα εμβάσματα της τριετίας 2009-2011, καθώς και των διαφόρων λιστών που έχουν περιέλθει στις ελεγκτικές αρχές της χώρας βάσει της διεθνούς συνεργασίας.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας ενόψει έλευσης της τρόικας.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν, ακόμη, τα εξής:

· Η αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων από το όριο των 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ, ενώ η προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση θα διευρυνθεί χρονικά από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα.

· Με νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα γίνονται πλέον κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ."

agronews
ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ: Στα 1500 ευρώ το ακατάσχετο για τις επιδοτήσεις Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: