ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΨΑΛΙΔΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΕΚΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ''ΧΗΜΙΚΟ ΣΥΝΝΕΦΟ''....


ΕΝΤΟΜΑΈνα χημικό «σύννεφο» χρησιμοποιούν οι ενήλικες ψαλίδες για να προστατευθούν από όσους τις απειλούν. Ομάδα Γερμανών επιστημόνων ανακάλυψαν πως κάποιες εκκρίσεις των εντόμων αυτών έχουν αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και… φονικές ιδιότητες!

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Insect Physiology, ανακάλυψε και μια ουσία που εντοπίζεται στα έντομα και δεν ήταν προηγουμένως γνωστή.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι εκκρίσεις της ψαλίδας είναι πολυλειτουργικές και εξυπηρετούν ταυτόχρονα την απώθηση θηρευτών και την προστασία από ασθένειες. Το έντομο είναι γνωστό πως αμύνεται με τις δαγκάνες σαν τανάλια ή ψαλίδα που διαθέτει- εξ ου και το όνομά του- αλλά και με την έκκριση μιας «αμυντικής» ουσίας. Είναι όμως πολύ λίγα γνωστά για την ουσία αυτή, σημειώνει το BBC.

«Μόνο δύο μελέτες έχουν γίνει για τις εκκρίσεις της ψαλίδας από τη δεκαετία του 1960, μία σχετικά με τη χημική σύστασή τους και μία σχετικά με τη συμπεριφορά του εντόμου», τόνισε η Tina Gasch, επικεφαλής των ερευνητών από το Justus Liebig University Giessen της Γερμανίας.

πηγη:real.gr
ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΨΑΛΙΔΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΕΚΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ''ΧΗΜΙΚΟ ΣΥΝΝΕΦΟ''.... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: