ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η Κένυα το πρώτο “ηλιακό έθνος” της Αφρικής – Διείσδυση 50% ως το 2016


ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Έως το 2016 η Κένυα θα καλύπτει το 50% των αναγκών της σε ηλεκτρισμό από την ηλιακή ενέργεια.
Η κυβέρνηση και ιδιωτικές εταιρείας επένδυσαν από κοινού 1,2 δισ. δολάρια για την κατασκευή εννέα μεγάλων μονάδων παραγωγής ηλιακής ενέργειας σε όλη τη χώρα.Εννέα πιθανά σημεία έχει εντοπίσει η κυβέρνηση της Κένυας, για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάρκων που θα μπορούν να καλύψουν περισσότερο από το ήμισυ των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μέχρι το 2016.

Η κατασκευή των μονάδων παραγωγής έχει οριστεί να ξεκινήσει φέτος, με το κράτος να καλύπτει το 50%του συνολικού κόστους. Ο στόχος του φιλόδοξου σχεδίου αυτού είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο αναμένεται να πέσει κατά 80%.

Πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια έχουν ήδη επενδυθεί σε έργα ηλιακής ενέργειας στην Κένυα. Με τις δαπάνες της υδροηλεκτρικής ενέργειας να είναι πολύ υψηλές, εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου του νερού σε μεγάλα φράγματα, επενδύοντας στην ηλιακή ενέργεια η κυβέρνηση πιστεύει πως θα καταφέρει να μειωθούν οι διακοπές ρεύματος, όπως και τα τέλη του ηλεκτρισμού λόγω μεγαλύτερης προσφοράς.

Η Κένυα κατατάσσεται στην 22η θέση της ηλεκτροπαραγωγικής ικανότητας στην Αφρική, ενώ βρίσκεται στην 46η θέση παγκοσμίως στην ηλιακή ενέργεια.

Μάλιστα από το 2011 λειτουργεί μονάδα κατασκευής πάνελ στη χώρα.

Σε έναν κόσμο όπου οι λεγόμενες αναπτυγμένες χώρες καβγαδίζουν για τις μακροπρόθεσμες περικοπές άνθρακα στο 10 ή 20%, η πρωτοβουλία αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί τουλάχιστον ενθαρρυντική, αν όχι και κρίσιμη.

econews
Η Κένυα το πρώτο “ηλιακό έθνος” της Αφρικής – Διείσδυση 50% ως το 2016 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: