ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κλιματική Αλλαγή: Σκόρδο για περιορισμό των Αερίων των Αγελάδων


Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία


Είναι γνωστό ότι τεράστιο ποσοστό των αερίων του θερμοκηπίου που διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα οφείλεται στο μεθάνιο που εκλύεται από την πέψη των αγελάδων.Επιστήμονες του ΠανεπιστημίουAberystwyth της Ουαλίας ανακάλυψαν πως η προσθήκη ενός σκευάσματος σκόρδου στη διατροφή των αγελάδων μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Το οργανικό θείο που περιέχεται στο σκόρδο “σκοτώνει” το βακτήριο που παράγει το μεθάνιο στο πεπτικό σύστημα των αγελάδων.Συγκεκριμένα, οι αγελάδες εκλύουν 40% λιγότερο μεθάνιο χωρίς να επηρεάζεται η φυσιολογική διαδικασία της πέψης.

Σημειώνεται πως το μεθάνιο είναι ένα αέριο του θερμοκηπίου κατά πολύ ισχυρότερο από το διοξείδιο του άνθρακα, ενώ οι “αγροτικές” και “κτηνοτροφικές” εκπομπές αποτελούν το 18% των συνολικών. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως μέσω της προσθήκης σκόρδου στις τροφές των αγελάδων θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάσχεση της Κλιματικής Αλλαγής.

Το σκεύασμα που χρησιμοποιείται ονομάζεται Allicin και παράγεται από την Neem Biotech.

Μοναδικό πρόβλημα της προσθήκης του Allicin είναι ότι αλλοιώνεται η γεύση του γάλακτος και των υπόλοιπων γαλακτοκομικών προϊόντων, με τους ερευνητές να αναζητούν νέα σκευάσματα που θα αποφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα δίχως τις παρενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσθήκη Allicin στη διατροφή του ενός τετάρτου των αγελάδων της Βρετανίας απαιτεί 5,5 χιλιάδες τόνους σκόρδου ετησίως.

econews
Κλιματική Αλλαγή: Σκόρδο για περιορισμό των Αερίων των Αγελάδων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: