ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

24η Μαΐου: Παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στη MonsantoΣυγκεντρώσεις ενάντια στα μεταλλαγμένα τροφίμα πραγματοποιούνται το Σάββατο 24 Μαϊου σε περισσότερες από 400 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών βρίσκεται η εταιρεία κολοσσός της βιομηχανίας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών Monsanto.

Οι διαδηλωτές καλούν σε μποϊκοτάζ των μεταλλαγμένων προϊόντων. Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε περισσότερες από 52 χώρες μεταξύ αυτών και στις ΗΠΑ, στις περισσότερες πολιτείες.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα για να σταματήσουμε τα μεταλλαγμένα», δήλωσε η Τάμι Μονρόε Καναλ, του κινήματος «Δράση ενάντια στη Monsanto», που ιδρύθηκε το 2012 στην Καλιφόρνια.

Η Τάμι Μονρόε Καναλ επισήμανε την «ληστρική επιχείρηση της Monsanto και άλλων εταιρειών μεταλλαγμένων που απειλούν την υγεία των πολιτών». Κύριος στόχος των ακτιβιστών της «Δράσης ενάντια στη Monsanto» είναι να περάσουν το μήνυμα και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε όλο τον κόσμο ώστε να προστατευτούν οι σπόροι, το περιβάλλον αλλά και η τοπική γεωργία.

Το κίνημα επιδιώκει να προωθήσει τις βιολογικές καλλιέργειες ενάντια στις πολυεθνικές εταιρείες μεταλλαγμένων σπόρων. Οι ακτιβιστές καταγγέλλουν πως η Monsanto έχει δώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ώστε να αποδομήσει το κίνημα εναντίον της και τις έρευνες που δείχνουν την επικινδυνότητα της κατανάλωσης μεταλλαγμένων τροφίμων για την υγεία.

http://tvxs.gr/news/diatrofi/24i-maioy-pagkosmia-imera-drasis-enantia-sti-monsanto
24η Μαΐου: Παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στη Monsanto Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:42 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: