ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ: «Παγώνουν» αλλά μόνο για ένα χρόνο οι αυξήσεις στο Αγροτικό Ρεύμα....μετά το Ηλεκτροσόκ !!!

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΣΗΜ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ:
''Για την κατηγορία των αγροτικών τιμολογίων συμφωνήθηκε η αναπροσαρμογή να ισχύσει από τον Ιούλιο 2015''...


Παράταση ενός χρόνου στην αναπροσαρμογή των τιμολογίων του αγροτικού ρεύματος που φέρνει η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε από το βήμα του συνεδρίου για την Ενέργεια, που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών και το Ιδρυμα Friedrich Ebert ο υφυπουργός Ενέργειας, Ασημάκης Παπαγεωργίου.Για την κατηγορία των αγροτικών τιμολογίων συμφωνήθηκε η αναπροσαρμογή να ισχύσει από τον Ιούλιο 2015.

Η κατάργηση των εν λόγω επιδοτήσεων αποτελεί μνημονιακή δέσμευση η οποία κανονικά θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Ιούνιο. Αφορούν, δε, συνολικά περί τα 2,5 εκατ. καταναλωτές με κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο και το σύνολο των αγροτικών καταναλώσεων της χώρας, που χρεώνεται για όλο το 24ωρο με την κατά 40% χαμηλότερη τιμή του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Για την κατηγορία των αγροτικών τιμολογίων ωστόσο, όπως είπε ο κ. Παπαγεωργίου, συμφωνήθηκε η αναπροσαρμογή να ισχύσει από τον Ιούλιο 2015 και αφού προηγηθεί η τοποθέτηση ηλεκτρονικών μετρητών στις συνδέσεις, όπως είπε ο κ. Παπαγεωργίου.

Όσον αφορά στους οικιακούς καταναλωτές, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρισμού με τις μειωμένες χρεώσεις τα νοικοκυριά με κατανάλωση ρεύματος ως 800 kwh στην κύρια κατοικία τους. 

Για τις υπόλοιπες, βέβαια, οικιακές χρεώσεις (π.χ. εξοχικές κατοικίες) θα υπάρξουν αυξήσεις οι οποίες ενδέχεται να φτάσουν και το 25%. 

Στις εμπορικές καταναλώσεις χαμηλής και μέσης τάσης ωστόσο, οι οποίες επιβαρύνονται με το κόστος των επιδοτούμενων τιμολογίων, η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων αναμένεται να φέρει μειώσεις οι οποίες εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο 4% - 5%.

Τσατσάκης Γιάννης
agronews
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ: «Παγώνουν» αλλά μόνο για ένα χρόνο οι αυξήσεις στο Αγροτικό Ρεύμα....μετά το Ηλεκτροσόκ !!! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: