ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Απαισιόδοξοι για το ερχόμενο δωδεκάμηνο δηλώνουν οι Έλληνες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Πολύ χαμηλές προσδοκίες για τους επόμενους 12 μήνες έχουν οι Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου έστω και αν τα αποτελέσματα είναι πιο θετικά σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 15-24 Μαρτίου, το 56% των πολιτών στην Ελλάδα (-7% σε σχέση με το ευρωβαρόμετρο του Νοεμβρίου) πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι χειρότερη τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 16% (+3% σε σχέση με τον Νοέμβριο) των Ελλήνων θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Στην ΕΕ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 25% (-5% σε σχέση με το Νοέμβριο) σε ό,τι αφορά τις αρνητικές προσδοκίες και 24% (+3% σε σχέση με το Νοέμβριο) για τις θετικές προσδοκίες.

Εξάλλου, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 97% των Ελλήνων και το 65% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι η κατάσταση της οικονομίας της χώρας τους είναι κακή.

Επίσης, το 60% των Ελλήνων πιστεύει ότι τους επόμενους 12 μήνες η κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα θα επιδεινωθεί (29% στην ΕΕ) και το 14% ότι θα βελτιωθεί (23% στην ΕΕ).

Παράλληλα, το 24% των Ελλήνων εκτιμά ότι η προσωπική του κατάσταση όσον αφορά στην απασχόληση θα επιδεινωθεί το επόμενο 12μηνο (9% στην ΕΕ) και το 14% ότι θα βελτιωθεί (19% στην ΕΕ).

Ακόμη για το 65% των Ελλήνων (49% στην ΕΕ) η ανεργία είναι το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και ακολουθούν η οικονομική κατάσταση (47% των Ελλήνων και 29% στην ΕΕ) και οι υψηλοί φόροι (21% στους Ελληνες και 12% στους «28»).

Σε προσωπικό επίπεδο οι υψηλοί φόροι είναι το μείζον θέμα για το 35% των Ελλήνων (17% στην ΕΕ) και ακολουθούν η ανεργία για το 28% των συμπολιτών μας (21% στην ΕΕ), η κατάσταση του νοικοκυριού τους για το 29% των Ελλήνων (16% στην ΕΕ) και η αύξηση των τιμών για το 23% των Ελλήνων (38% στην ΕΕ).

agronews
Απαισιόδοξοι για το ερχόμενο δωδεκάμηνο δηλώνουν οι Έλληνες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: