ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γιατί οι υποψήφιοι από τα Επιμελητήρια αποχώρησαν από τις εκλογές: Ολο το παρασκήνιο


Λίγες μόνο εβδομάδες μένουν από τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις για την ευρωβουλή και τους δήμους και ενώ κορυφώνεται η πολιτική σύγκρουση, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο λεγόμενος πόλεμος των επιμελητηρίων που έχει οδηγήσει σε ευθεία αντιπαράθεση κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με δύο υπουργούς.

Πρωταγωνιστές της διαμάχης οι Γιάννης Στουρνάρας και Κωστής Χατζηδάκης από τη μία πλευρά και από την άλλη ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Κωνσταντίνος Μίχαλος ως επικεφαλής παραγόντων από το χώρο των επιμελητηρίων.

Σημείο αιχμής είναι η κατάργηση, από την πρώτη Ιανουαρίου 2015, της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια. Ρύθμιση που, όπως καταγγέλλεται, θα οδηγήσει τα επιμελητήρια σε οικονομικό μαρασμό.

Η ρύθμιση αυτή που αποτελούσε όρο της τρόικας, θεσπίστηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το 2011 και κυρώθηκε με νόμο το 2013, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των επιμελητηρίων, που πρόσφατα έφτασαν στο σημείο να αποσύρουν από τα ψηφοδέλτια των κομμάτων της συμπολίτευσης, όλους τους υποψηφίους που είναι μέλη των διοικήσεων των επιμελητηρίων.

Μάλιστα, ο κ. Μίχαλος, όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, έσπευσε να υιοθετήσει πλήρως τα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα, ενώ άφηναν αιχμές για την οικονομική διαχείριση στο επιμελητήρια.
Δεν είναι λίγοι, πάντως, και αυτοί που αποδίδουν τη στάση του στον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις ευρωεκλογές και τον δήμο Αθηναίων, σε αντίθεση με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και του Επιμελητηρίου Πειραιά Β.Κορκίδη, που επίσης προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Πηγή: Γιατί οι υποψήφιοι από τα Επιμελητήρια αποχώρησαν από τις εκλογές: Ολο το παρασκήνιο | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/153270#ixzz30ZUzbJRl
Γιατί οι υποψήφιοι από τα Επιμελητήρια αποχώρησαν από τις εκλογές: Ολο το παρασκήνιο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: