ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΠΕΝΤΕ ΧΩΡΕΣ &... Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΩΡΙΑ !!!

Στο πόκερ των ΑΟΖ ...


Στην Αθήνα προσβλέπει η Κύπρος και άλλες χώρες της περιοχής για την ολοκλήρωση του σύνθετου παζλ που θα διαμορφώσει τον μεγάλο ενεργειακό διάδρομο και ζώνη ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια περίοδο μάλιστα που η γενική αποσταθεροποίηση σε ολόκληρη τη Μ. Ανατολή δημιουργεί νέες προκλήσεις, αλλά προσφέρει και σημαντικές ευκαιρίες.

Η Κύπρος, βασισμένη στη βεβαιότητα των πετρελαϊκών κολοσσών Noble, ENI/KOGAS και TOTAL ότι μέχρι το πρώτο τετράμηνο του 2015 θα επιβεβαιωθεί η ύπαρξη νέων μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, επισπεύδει το πρόγραμμα αξιοποίησης των φυσικών πόρων της και συγχρόνως αναζητά συμμαχίες και μελλοντικούς πελάτες για το φυσικό αέριο της, ώστε να εξασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα των σχεδίων της για κατασκευή σταθμού LNG στο Βασιλικό αλλά και για να θωρακιστεί έναντι εξωτερικών απειλών.

Η Κύπρος μεθοδικά και με επιμονή πέτυχε τα τελευταία χρόνια να προωθήσει το θεσμικό πλαίσιο με όλες τις χώρες της περιοχής (Ισραήλ, Αίγυπτο, Λίβανο - με τον οποίο εκκρεμεί η επικύρωση της συμφωνίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, χωρίς όμως να εμποδίζεται η εφαρμογή της), εκτός της Τουρκίας, λόγω βεβαίως του πολιτικού προβλήματος, αλλά και της Ελλάδας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64029141
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΠΕΝΤΕ ΧΩΡΕΣ &... Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΩΡΙΑ !!! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: