ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- Εργάνη: 13.275 περισσότερες οι προσλήψεις για το μήνα Ιούλιο


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, κατά τον μήνα Ιούλιο σημειώθηκαν περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις.Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης τον Ιούλιο ήταν κατά 13.275 θέσεις περισσότερες από τις απολύσεις. Σε επίπεδο πρώτου επταμήνου του έτους (Ιανουαρίου-Ιουλίου) δημιουργήθηκαν 189.572 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, πρόκειται για επίδοση σημαντικά υψηλότερη από αυτή του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2013 (91.611 θέσεις εργασίας) και την υψηλότερη επίδοση πρώτου επταμήνου από το 2001 μέχρι σήμερα.

Στη δήλωσή του ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης σημείωσε: «Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πλέον ότι το κλίμα στην αγορά εργασίας σταδιακά αλλάζει. Η μισθωτή απασχόληση αυξάνεται, ενώ και το ποσοστό ανεργίας, παρότι βρίσκεται ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα, έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης.

» Η αποκλιμάκωση αυτή επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων από τις αρχές του έτους είναι μειωμένος κατά 9,32%.»


Πηγή: Εργάνη: 13.275 περισσότερες οι προσλήψεις για το μήνα Ιούλιο | Ειδήσεις και νέα με άποψηhttp://www.iefimerida.gr/node/166115#ixzz39rzCztBp
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- Εργάνη: 13.275 περισσότερες οι προσλήψεις για το μήνα Ιούλιο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: