ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - "Δέσμευση οι 15.000 απολύσεις από το δημόσιο"


Αρνητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάτσει στα ίδια έδρανα με κάποιους που τα προηγούμενα χρόνια τον αποκαλούσαν «γερμανοτσολιά και φασίστα».

Τόνισε δε, ότι η ΝΔ πρέπει να στραφεί στο χώρο του κέντρου, ο οποίος σήμερα είναι «πολιτικά ορφανός», ενώ συμπλήρωσε ότι «σε αυτό το χώρο συντάσσονται οι πραγματικά δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Οι δυνάμεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, κυρίως δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα και πολλοί άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία, ως το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί σε αυτούς τους πολίτες, πρωτίστως μέσα από τον πολιτικό της λόγο και τις πράξεις της».

Για το θέμα των 15.000 απολύσεων από το δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι πρέπει να τηρηθεί ο στόχος αυτός, καθώς αποτελεί δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της τρόικας.

Διευκρίνισε δε ότι «τρεις είναι οι μεγάλες κατηγορίες που θα τροφοδοτήσουν αυτό τον αριθμό, υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας και δεν θα επανατοποθετηθούν, υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από ΝΠΙΔ των οποίων το μέγεθος πρέπει να περιοριστεί -αυτή η δεξαμενή είναι μικρότερη- , πειθαρχικά ελεγχόμενοι υπάλληλοι, καθώς και όσοι είχαν πλαστά δικαιολογητικά και βέβαια, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε να αναγνωριστούν ως απολυμένοι όσοι υπάλληλοι είχαν παραμείνει στο Δημόσιο με καθεστώς προσωρινής προστασίας για πολλά χρόνια».

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, η κυβέρνηση να κάμψει τις αντιρρήσεις της τρόικας και στις απολύσεις να υπολογιστούν και οι υπάλληλοι που αποχωρούν από το Δημόσιο, στο οποίο εργάζονταν με καθεστώς προσωρινής προστασίας. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι ο αριθμός των συγκεκριμένων εργαζομένων πλησιάζει τις 2.000.

http://www.nooz.gr/economy/desmeusi-oi-15000-apoliseis-apo-to-dimosio
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - "Δέσμευση οι 15.000 απολύσεις από το δημόσιο" Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: