ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Το ΥΠΕΚΑ χρηματοδοτεί με 785.200 ευρώ πέντε νομούς


Για την αποκατάσταση ζημιών από επικίνδυνα απόβλητα

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα διαθέσει 785.000 ευρώ σε πέντε νομούς για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς που προκαλείται από ανεξέλεγκτες αποθέσεις επικινδύνων αποβλήτων.

Η χρηματοδότηση αφορά τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Πιερίας και Αιτωλοακαρνανίας και όπως έγινε γνωστό τα έργα θα περιλαμβάνουν εκπόνηση τεχνικής μελέτης αποκατάστασης και έργα διαχείρισης. Πρόκειται για αιτήματα που είχαν απευθύνει στο υπουργείο οι αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Οι πόροι προέρχονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον 2014» του Πράσινου Ταμείου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης δήλωσε: «Η ένταξη των αιτημάτων για την αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημιάς που προκαλείται στα υπόγεια και επιφανειακά νερά, καθώς και στα εδάφη της χώρας μας, από ανεξέλεγκτες αποθέσεις επικινδύνων αποβλήτων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, συνεχίζει τη σταθερή πολιτική του ΥΠΕΚΑ για εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, που αναλαμβάνει δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των ευαίσθητων υδατικών πόρων. Στόχος μας παραμένει η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, σε συνάρτηση με την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και την αειφορία».

Πηγή: Το ΥΠΕΚΑ χρηματοδοτεί με 785.200 ευρώ πέντε νομούς -Για την αποκατάσταση ζημιών από επικίνδυνα απόβλητα | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/166511#ixzz3ACYZV500
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Το ΥΠΕΚΑ χρηματοδοτεί με 785.200 ευρώ πέντε νομούς Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: