ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Στο έλεος των πολυεθνικών κολοσσών πλέον τα ΑΕΙ & ΑΤΕΙ ;


Ο κύβος ερρίφθη...

Την κερκόπορτα των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ άνοιξε η κυβέρνηση στα ξένα πολυεθνικά συμφέροντα, παίρνοντας μια απόφαση την οποία φρόντισαν να ντύσουν με τον μανδύα της Οικονομικής Αυτοτέλειας, όπως ονόμασαν το νέο έγκλημα κατά της Δημόσιας Ανώτατης Παιδείας.

Στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος, αποφάσισαν να επιτρέπουν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ να αναπτύσσουν οικονομικές σχέσεις με ιδιωτικές εταιρείες, με τη μορφή της χρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς, όπως ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε, το κράτος αδυνατεί να καλύψει πλέον το κόστος τους έχοντας φτάσει ήδη τις σχετικές περικοπές στο 30%.

Αφού δηλαδή πρώτα το ίδιο το κράτος φρόντισε να δημιουργήσει οικονομική ασφυξία στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όλης της χώρας, τώρα τα παραδίδει στα χέρια ιδιωτών, μετατρέποντάς τα σε παρελκόμενα τους, με ότι τραγικό μπορεί να σημαίνει αυτό, τόσο για τον Εθνικό χαρακτήρα της Παιδείας όσο και για τον νέο “ρόλο” που θα κληθεί πλέον να υπηρετήσει, αυτόν του εργοστάσιου παραγωγής εργαζομένων για τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με τον πραγματικό ρόλο της Παιδείας, που είχαμε στη χώρα μας εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια.

http://www.makeleio.gr/?p=140450

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Στο έλεος των πολυεθνικών κολοσσών πλέον τα ΑΕΙ & ΑΤΕΙ ; Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: