ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δημοτικοί Λαχανόκηποι στη Κέρκυρα


Διαδοχικές επισκέψεις πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, αρχικά στο εργοτάξιο του Σχολικού Κέντρου Βιρού και στη συνέχεια στο Δημοτικό Λαχανόκηπο.

Στο Σχολικό Κέντρο Βιρού, ο Δήμαρχος Κέρκυρας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί με την αποπεράτωση αυτού του έργου ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και ο προϋπολογισμός του είναι 1,5 εκ. ευρώ ενώ ήρθησαν και οι εμπλοκές που είχαν παρουσιαστεί με την αρχαιολογία. 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής δήλωσε: «Σε ένα παλιό κτίριο που πραγματοποιούνται εργασίες ανακατασκευής είναι φυσικό να υπάρξουν δυσκολίες αλλά τώρα προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς. Το Σχολικό Κέντρο Βιρού, έργο που βρίσκεται υπό εξέλιξη, ολοκληρώνεται σύντομα και θα παραδοθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα για χρήση. Αποτελούσε χρόνια απαίτηση, το διεκδικήσαμε και το υλοποιούμε με σεβασμό στον αρχιτεκτονικό μας πλούτο και το περιβάλλον. Πρέπει να επισημάνω ότι δεν είχαμε εξωτερικό συνεργάτη και όλη η μελετητική διαδικασία πραγματοποιήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών, που δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο μέλλον».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής επισκέφθηκε το Δημοτικό Λαχανόκηπο, που βρίσκεται στη θέση Ποντή της Δ.Ε. Αχιλλείων, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Κέρκυρας. Ήδη έχουν διαμορφωθεί οι χώροι που θα αποδοθούν προς καλλιέργεια από ωφελούμενους δημότες και στην επίσκεψή του ο Δήμαρχος Κέρκυρας εξήρε το έργο τόσο της τοπικής αντιδημάρχου Βαρβάρας Βλάσση όσο και της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής.

 «Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος προστίθεται στον κατάλογο μιας σειράς κοινωνικών δράσεων, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, τα συσσίτια του Δήμου για τους μη δυνάμενους συμπολίτες μας, το Κέντρο Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, ο Σταθμός Διημέρευσης. Είμαι ευτυχής που στη θητεία μου κατάφερα, μέσα σε ένα ζοφερό οικονομικό περιβάλλον, να εγκλωβίσω χρηματοδοτήσεις για την ανακούφιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Επιπρόσθετα θέλω να ενημερώσω ότι σε αυτές τις δράσεις έχουν βρει εργασία 35 συμπολίτες μας και έχουμε αξιοποιήσει όλες τις χρηματοδοτήσεις που μπορούσαμε για την υλοποίησή τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής.

Αναφορικά δε με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την απένταξη έργων ευθύνης του Δήμου Κέρκυρας ο κ. Τρεπεκλής δήλωσε: «Πρέπει να ενημερώσω ότι τα έργα που απεντάσσονται δεν σημαίνει ότι κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν ή να επιστραφούν χρήματα. Η απένταξη ενός έργου από το ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο σημαίνει ότι τα έργα αυτά μεταφέρονται στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο και θα υλοποιηθούν ως έργα – γέφυρα. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία ανησυχία να χαθεί έργο από την Κέρκυρα. Οι εργολαβίες προχωρούν κανονικά, απλά αλλάζει η διαδικασία. Και πρέπει να ενημερώσω τους δημότες ότι εμείς δεν κρατήσαμε καμία μελέτη στα συρτάρια μας, όπως συνέβαινε με ακριβοπληρωμένες μελέτες στο παρελθόν. Τις μελέτες που χρειάστηκε για τα έργα που γίνονται τις έκαναν οι Τεχνικές Υπηρεσίες και τέθηκαν σε χρήση για να εκτελεστούν έργα που είτε ολοκληρώνονται είτε βρίσκονται σε εξέλιξη».

http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/ependiei-stous-dimotikous-laxanokipous-i-kerkira
Δημοτικοί Λαχανόκηποι στη Κέρκυρα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: