ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΝΕΡΓΕΙΑ - Η βελγική Elia «φλερτάρει» με τον ΑΔΜΗΕΣτο ενδιαφέρον της βελγικής εταιρείας Εlia για την εξαγορά του ΑΔΜΗΕ, του Διαχειριστή του ελληνικού δικτύου μεταφοράς ηλεκτρισμού, αναφέρεται η βελγική εφημερίδα L' Echo. Η Elia είναι η μία από τις τέσσερις εταιρείες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για την αγορά του 66% του ΑΔΜΗΕ. 

Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου του βελγικού ομίλου, Μπάρμπαρα Βερχάγκεν, στην L' Echo, οι στόχοι της Εlia είναι τόσο οικονομικοί όσο και στρατηγικοί. «Θέλουμε να διευρύνουμε τον ρόλο μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να ενισχύσουμε την ηγετική θέση μας σε ό,τι αφορά την on shore και την off shore μεταφορά ηλεκτρισμού», δηλώνει. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο όμιλος Elia, που διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς του Βελγίου, έχει εμπειρία στις διασυνδέσεις με τις γειτονικές χώρες, με την τοποθέτηση υποθαλάσσιων καλωδίων και την ενσωμάτωση των ΑΠΕ. Ομως, η L' Echo κρίνει ότι ο ανταγωνισμός για τον ΑΔΜΗΕ θα είναι σκληρός, καθώς ενδιαφέρονται τρεις ακόμα εταιρείες, η ιταλική TERNA, η κινεζική State Grid of China και το καναδικό fund PSP. Oι Κινέζοι βρίσκονται πολύ κοντά στην εξαγορά του 30% της ΤΕRNA.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113324901
ΕΝΕΡΓΕΙΑ - Η βελγική Elia «φλερτάρει» με τον ΑΔΜΗΕ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: