ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - "Νηστικοί" μένουν φοιτητές του ΑΤΕΙ Λαμίας ...


Η λέσχη του ΑΤΕΙ Λαμίας όπου έτρωγαν χιλιάδες φοιτητές έβαλε αιφνιδιαστικά λουκέτο, αφού η διοίκηση του ΑΤΕΙ δεν φρόντισε έγκαιρα να ανανεώσει τη σύμβαση. "Υπάρχουν φοιτητές που μένουν νηστικοί αφού οι οικογένειές τους αδυνατούν να διαθέσουν περισσότερα χρήματα", λέει στο LamiaReport, ο εκπρόσωπος των φοιτητών.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι πολλοί από τους φοιτητές βρέθηκαν έξω από την κλειστή λέσχη για να διαμαρτυρηθούν ζητώντας από τη διοίκηση να βρει άμεσα λύση. Μάλιστα για λίγα λεπτά έκλεισαν συμβολικά το δρόμο.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος ΣπουδαστώνΣΤΕΦ-ΣΕΥΠ ΤΕΙ Λαμίας αναφέρει:

"Η Διοίκηση του ΑΤΕΙ, μας δείχνει ακόμα μια φορά πόσο ανεύθυνα προσπαθεί να λειτουργήσει το ίδρυμα.Τη Πεμπτη 4/9/2014 ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας της λέσχης σίτισης των φοιτητών. Από το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος ο Σύλλογος Σπουδαστών φωνάζει για τις εκκρεμότητες του Τει που ήταν βέβαιο ότι θα μας οδηγήσουν σ΄αυτά τα αποτελέσματα. Αντί, λοιπόν η Διοίκηση να ενεργήσει ώστε να ανανεωθεί η σύμβαση της λέσχης σίτισης, όλο το καλοκαίρι προσπαθούσε να 'εκβιάσει' και να ελέγξει τον Σύλλογο Σπουδαστών και την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών ώστε να σωπάσει κάθε φωνή αντίδρασης και διαφωνίας". 

"Για άλλη μια φορά άφησε εκτεθειμένους τους φοιτητές και μας έδειξε την αδιαφορία της σε ένα θέμα τόσο σημαντικό.Υπάρχουν αρκετοί φοιτητές που προσθέτουν ένα ακόμα οικονομικό έξοδο στις οικογένειές τους την ώρα που το καθηγητικό καθεστώς πληρώνεται ακόμα και τα μεταφορικά του για τις μετακινήσεις του. Απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΑΤΕΙ ,τους τοπικούς φορείς και το Υπουργείο Παιδείας να λύσουν άμεσα το θέμα ώστε να συνεχίσουν οι φοιτητές να σιτίζονται δωρεάν και αφού λυθεί το θέμα να παραιτηθούν αφού είναι ανίκανοι να διοικήσουν το ΑΤΕΙ. Σε μια χώρα η παιδεία -μόρφωση είναι από τα πιο σημαντικά αγαθά που πρέπει να προσφέρονται στους νέους και δυστυχώς υπάρχουν ακόμα αυτοί που αυτοαποκαλούνται 'ακαδημαϊκοί εκπαιδευτικοί' για να την ξεφτιλίζουν καθημερινά με την ανευθυνότητά τους" προσθέτουν.

Πηγή: Lamia Report
ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - "Νηστικοί" μένουν φοιτητές του ΑΤΕΙ Λαμίας ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: