ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - Υπογραφή από Κυρ. Γεροντόπουλο Συμφωνίας συνεργασίας στον Γεωργικό Τομέα μεταξύ Ελλάδος-Αρμενίας

Εμφάνιση Υπογραφή από τον ΥΦΥΠΕΞ Κυρ.Γεροντόπουλο της συμφωνίας συνεργασίας Ελλάδος-Αρμενάις στον γεωργικό τομέα.jpg

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Αρμενία, υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, συμφωνία συνεργασίας Ελλάδος-Αρμενίας στον γεωργικό τομέα.

Παρουσία των Προέδρων των δύο χωρών κ.κ Κάρολου Παπούλια και Σερτζ Σαργκσιάν, ο κ.Γεροντόπουλος και ο Υπουργός Γεωργίας της Αρμενίας κ.Σέργκο Καραπετιάν, υπέγραψαν την συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της χώρας μας και του Υπουργείου Γεωργίας της Αρμενίας, η οποία θα ισχύσει για τα επόμενα 5 χρόνια. Θα ανανεώνεται εφεξής αυτόματα για διαδοχικές περιόδους 5 ετών, εκτός αν κάποια πλευρά αποφασίσει μελλοντικά να την καταγγείλει εγγράφως. 

Η συμφωνία προβλέπει συνεργασία μεταξύ άλλων στους τομείς: φυτικής παραγωγής, αναπαραγωγής ζώων και κτηνοτροφίας, αλιείας και ιχθυοκαλλιεργιών, κτηνιατρικών θεμάτων, μετασυλλεκτικού χειρισμού και βιομηχανίας επεξεργασίας τροφίμων συμπεριλαμβανομένου και της εμπορίας. Ακόμα περιλαμβάνει την συνεργασίας Ελλάδος και Αρμενίας σε θέματα συστημάτων παροχής γεωργικών συμβουλών, αγροτικής έρευνας, συστημάτων ποιότητας, πιστοποίησης και ελέγχου γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης, βιοτεχνολογίας, εκμηχάνισης της γεωργίας, εγγείων βελτιώσεων και τεχνογνωσίας γεωργικών υποδομών. 

Η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί μέσω: 1) Ανταλλαγής επιστημονικών και τεχνικών πληροφοριών και εγγράφων. 2) Ανταλλαγής επισκέψεων εμπειρογνωμόνων και συμβούλων. 3) Οργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, συνεδρίων, εκθέσεων, συναντήσεων και στα δύο κράτη. 4)Τριμερούς συνεργασίας με άλλες χώρες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς υπηρεσίες χρηματοδότησης για την οικονομική ανάπτυξη. 5) Ενθάρρυνσης των δραστηριοτήτων κοινοπραξιών μεταξύ του συνεταιριστικού και του ιδιωτικού τομέα και των δύο χωρών στον χώρο της γεωργίας 6)Ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειρίας στις εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Γραφείο Ενημέρωσης& Δημόσιας Διπλωματίας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - Υπογραφή από Κυρ. Γεροντόπουλο Συμφωνίας συνεργασίας στον Γεωργικό Τομέα μεταξύ Ελλάδος-Αρμενίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:56 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: