ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΟΤΑ- Φάμπρικα με παράνομες μονιμοποιήσεις στους Δήμους...


Πληθώρα παρανομιών και παρατυπιών φέρνουν στην επιφάνεια τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιούν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για τη νομιμότητα των μονιμοποιήσεων υπαλλήλων σε δήμους και φορείς του Δημοσίου.Ο Κυρ. Μητσοτάκης απέστειλε χθες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Κουτζαμάνη τις εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που αφορούν τις περιπτώσεις των δήμων Χαλανδρίου, Λαρίσης, Νικαίας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», από τους ελέγχους προκύπτει ότι δεκάδες μετατροπές συμβάσεων παρουσιάζουν «προβλήματα» που αφορούν κυρίως στον προαπαιτούμενο χρόνο προϋπηρεσίας αλλά και στη γνησιότητα δικαιολογητικών.

Ενδεικτικά, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρεται ότι:

- Στον Δήμο Ρεθύμνου από τον έλεγχο 98 συμβάσεων έχουν εντοπιστεί προβλήματα σε 68 περιπτώσεις.

-Στον Δήμο Ασπροπύργου, επί συνόλου 420 συμβάσεων, ενδείξεις για προβλήματα νομιμότητας καταγράφονται σε ποσοστό που υπερβαίνει το 30%.

-Στο υπουργείο Πολιτισμού εντοπίζονται παρατυπίες σε περισσότερες από 480 μονιμοποιήσεις από το σύνολο των 1.720 φακέλων που εξετάζονται.

-Ταυτόχρονα, στον Δήμο Αθηναίων, όπως αποκάλυψε χθες ο Γ. Καμίνης, έχουν εντοπιστεί 63 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία, εκ των οποίων οι 35 τέθηκαν εκτός. Για τις υπόλοιπες 28 περιπτώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ΕΔΕ ή παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν ύστερα από αρκετές εβδομάδες, καθώς απαιτείται διασταύρωση της προϋπηρεσίας των υπαλλήλων από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τα οποία έχουν καταβληθεί οι εργοδοτικές εισφορές.

Παράλληλα με τους ελέγχους κορυφώνεται όμως και η αντιπαράθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους δήμους που αρνούνται να αποστείλουν στοιχεία για τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων.

Χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Κουτζαμάνη τις εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που αφορούν τις περιπτώσεις των δήμων Χαλανδρίου, Λαρίσης, Νικαίας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε εκ νέου στους δημάρχους που αρνούνται τους ελέγχους διερωτώμενος εάν «μπορεί ένας εκλεγμένος τοπικός άρχοντας να αδιαφορεί για έναν ψηφισμένο νόμο της Βουλής και να επικαλείται ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου». «Δεν λειτουργεί κανένα ευνομούμενο κράτος έτσι», είπε, βάζοντας στο στόχαστρό του και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι παλιοί πελάτες του κομματικού συστήματος έχουν μεταφερθεί όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ () η νομιμότητα δεν έχει χρώμα μπλε, πράσινο ή ροζ», σχολίασε.

Στην αντεπίθεση όμως περνούν και οι δήμαρχοι, στο πλευρό των οποίων συντάσσονται η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ετσι, οι δήμαρχοι Ρέντη-Νίκαιας, Γ. Ιωακειμίδης, και Λάρισας, Γ. Καλογιάννης, έκαναν λόγο για συκοφαντική επίθεση της κυβέρνησης εναντίον τους καταγγέλλοντας ότι από τη «στοχοποίηση» εξαιρούνται οι «εκλεκτοί» των κομμάτων της κυβέρνησης.

Επιπλέον και ο δήμαρχος Πατρέων, Γ. Πελετίδης, ανέφερε πως «δεν είναι τυχαίο ότι οι πέντε δήμαρχοι και η περιφερειάρχης Αττικής που μπήκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του κ. Κ. Μητσοτάκη προέρχονται από την Αριστερά», επαναλαμβάνοντας ότι ο δήμος του υλοποιεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως μόνο σε δύο δήμους -Ρέθυμνο και Ασπρόπυργο- έχει επιτραπεί η είσοδος των αρμόδιων ελεγκτών και πως 320 από τους 325 ΟΤΑ έχουν απορρίψει την αξιολόγηση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, σημείωσε στο «Εθνος» ότι οι επιθεωρητές είναι ανεπιθύμητοι στους δήμους και επισήμανε ότι η Ομοσπονδία με την αποχή που έχει προκηρύξει καλύπτει την άρνηση των υπαλλήλων να δώσουν στοιχεία στο υπουργείο. «Η ΠΟΕ ΟΤΑ δεν συμφωνεί με βίαιες ενέργειες και προπηλακισμούς κατά των ελεγκτών. Εκτιμούμε ότι με τη συνδικαλιστική δράση και τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αποχή θα αποκρούσουμε τον ''προσχηματικό'' επανέλεγχο των μονιμοποιήσεων», σημειώνει ο Θ. Μπαλασόπουλος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΤΣΑΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ
ethnos
ΟΤΑ- Φάμπρικα με παράνομες μονιμοποιήσεις στους Δήμους... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: