ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - 570 οι ενεργοί Αγρoτικοί Συνεταιρισμοί στην χώρα


Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥπΑΑΤ μέχρι σήμερα σε εφαρμογή του Ν. 4015 έχουν αξιολογηθεί ως ενεργοί 570 Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (ποσοστό 15%) με βάση 4 τέσσερα κριτήρια της πρώτης εγγραφής. Αυτά είναι:

α) Αριθμός μελών πάνω από 10,
β) Καταστατικό καταχωρημένο σε αρμόδια Δικαστική Αρχή,
γ) Αρχαιρεσίες με Δικαστικό αντιπρόσωπο
δ) Κύκλο εργασιών τριών τελευταίων ετών.

Στην πορεία αξιολόγησης με τον έλεγχο που διενεργεί η Εποπτική Αρχή, βάση του αρχείου καταγραφής των ΑΣΟ στην ψηφιακή εφαρμογή του Υπουργείου, διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός προβλημάτων στην πληρότητα των υποβαλλομένων στοιχείων από τις ΑΣΟ, όπως για παράδειγμα ανυπόγραφος ισολογισμός, πρόχειρες εγγραφές, αδυναμία επικοινωνίας (λάθος 2.000 Ταχ. Διευθύνσεις και τηλέφωνα ΑΣΟ), κλπ., σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, που οι ίδιοι έχουν υποβάλει για το σκοπό αυτό.

Μετατροπή Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (ΑΣ) ή σε Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ).

Επί συνόλου 110 Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ)

α) 6 έχουν μετατραπεί σε Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ).
β) 46 έχουν μετατραπεί σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (ΑΣ) με έγκριση των καταστατικών τους στα οικεία Ειρηνοδικεία και είκοσι τρεις (23) βρίσκονται σε διαδικασία μετατροπής.
γ) 34 έχουν πάρει απόφαση Γενικών Συνελεύσεών για εκκαθάριση,
δ) 1 έχει κηρύξει πτώχευση.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 57 του Ν.4262/2014 (ΦΕΚ Α′ 114), οι ΕΑΣ πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία μετατροπής τους έως την 31η Δεκεμβρίου 2014.Πηγή: Αγρότυπος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - 570 οι ενεργοί Αγρoτικοί Συνεταιρισμοί στην χώρα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:24 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: