ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ


Τον διαγωνισμό για την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού ΤΑΡ προκήρυξε σήμερα η Κοινοπραξία του έργου. Πρόκειται για αγωγό διαμέτρου 1,6 μέτρων και μήκους 760 χιλιομέτρων, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέχρι τις ακτές της Αλβανίας.


Η εργολαβία για τον αγωγό, όπως ανακοίνωσε η Κοινοπραξία, μπορεί να μοιραστεί σε μικρότερα τμήματα, ανάλογα με τις προσφορές που θα υποβληθούν.
Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται μετά από τη διαδικασία προεπιλογής που ξεκίνησε το Μάιο ενώ η υπογραφή των συμβολαίων αναμένεται στα τέλη του 2015 και η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ξεκινήσει το 2016.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου διευθυντή της Κοινοπραξίας κ. Knut Steinar Kvindesland, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος από όλους τους διαγωνισμούς που θα προκηρύξει ο ΤΑΡ.

Ο επόμενος διαγωνισμός θα αφορά την κατασκευή των σταθμών συμπίεσης φυσικού αερίου που θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα και την Αλβανία.
Μέτοχοι του ΤΑΡ είναι οι εταιρίες BP (20%), SOCAR (20%), Statoil (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) and Axpo (5%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/174197#ixzz3GJL6YJgq
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: