ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΠΟΕ - ΟΤΑ : Απεργία διαρκείας για τους ανταποκριτές του ΟΓΑ


Ξεκινούν από 3 Νοεμβρίου, μιλούν για εμπαιγμό και απαξίωση μετά την περικοπή της αποζημίωσής τους.Σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους προχωρούν από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 οι Ανταποκριτές του ΟΓΑ στους δήμους της χώρας, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) την περασμένη Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη προειδοποίηση υπήρξε και πριν από μερικές εβδομάδες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ως εξής:

«Μετά την αυθαίρετη περικοπή της αποζημίωσης των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. και τις συναντήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το Διοικητή του Ο.Γ.Α. κ. Ξενοφών Βεργίνη, συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η απαξίωση των Ανταποκριτών.

Είναι ξεκάθαρο ότι μεθοδεύεται η πλήρης κατάργηση της αποζημίωσης των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. και η παρουσία μας στην Ομάδα Εργασίας που σύστησε το Ταμείο θα χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι για τη δημιουργία εντυπώσεων τόσο στους ασφαλισμένους όσο και στους εργαζόμενους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε προειδοποιήσει το Διοικητή του Ο.Γ.Α. πως σε περίπτωση μη καταβολής της αποζημίωσης των Ανταποκριτών, χωρίς περικοπές θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε, στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, να επικαιροποιήσει την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την προκήρυξη ΑΠΟΧΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. από τα καθήκοντά τους, από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014. Σε περίπτωση που το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, οι Ανταποκριτές θα καταθέσουν τις ομαδικές παραιτήσεις τους.

Οι Ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. εξυπηρετούν με συνέπεια τον μεγάλο όγκο των ασφαλισμένων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας και δεν μπορούν να δεχθούν την συνεχιζόμενη απαξίωσή τους.

Καλούμε άμεσα τη Διοίκηση του Ο.Γ.Α. να προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι υπεύθυνη για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Οργανισμού.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος
Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Τσούνης»

http://www.agronews.gr/news/koinonia/arthro/120559/apergia-diarkeias-gia-tous-adapokrites-tou-oga/
ΠΟΕ - ΟΤΑ : Απεργία διαρκείας για τους ανταποκριτές του ΟΓΑ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: