ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΡΟΔΟΣ - Xαροπαλεύει ελαφάκι που χτυπήθηκε από σκάγια...


Με σκάγια «αγριογούρουνου» σημάδεψαν και πυροβόλησαν αρσενικό ελαφάκι, αδίστακτοι λαθροθήρες στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, καταφέρνοντας έτσι να το τραυματίσουν σοβαρά.Το περιστατικό, που φέρνει στη δημοσιότητα η Ροδιακή, σημειώθηκε πριν από αρκετές μέρες σε δασική περιοχή ανάμεσα στη Λαχανιά προς το Γεννάδι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αδίστακτοι λαθροθήρες άνοιξαν πυρ σε βάρος του μικρού ελαφιού, με 9βολα σκάγια που χρησιμοποιούνται για μεγάλα θηράματα.Ο φονικός πυροβολισμός κατάφερε να πετύχει το άτυχο αρσενικό ελαφάκι στην σπονδυλική στήλη και να το τραυματίσει σοβαρά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, το ελαφάκι κατάφερε να ξεφύγει από τους διώκτες του και να βρει προσωρινό καταφύγιο, αλλά η σοβαρότητα των τραυμάτων του ήταν τέτοια που μέσα σε λίγες ώρες, σταμάτησε να περπατά και έπεσε στο έδαφος αβοήθητο.

Δίνουν μάχη για να επιβιώσει

Εκεί, εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αμέσως ενημέρωσαν το δασαρχείο της Ρόδου με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έτσι μια γιγάντια προσπάθεια για τη διάσωσή του.

Το λαβωμένο ελαφάκι, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τον θηροφύλακα Γιάννη Τσαφή, που πήρε εντολή από το δασαρχείο, στις εγκαταστάσεις του κυνηγετικού συλλόγου της Ρόδου και ειδοποιήθηκε η κτηνίατρος κ. Βελώνη, η οποία και το περιέθαλψε. 

Από το σώμα του αφαιρέθηκαν δύο χοντρά σκάγια, αλλά φαίνεται ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη αφού χτυπήθηκε σε ζωτικά σημεία και στην σπονδυλική του στήλη.

Εκφράζονται φόβοι ότι επειδή δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του η επιβίωσή του θα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Ο κυνηγετικός Σύλλογος αμέσως διέθεσε χώρο στις εγκαταστάσεις που διαθέτει καθώς επίσης και χρήματα για την αγορά φαρμάκων που απαιτούνται.

Το ήθελαν νεκρό

Το αδίστακτο χέρι των λαθροθήρων που εκτιμάται ότι λυμαίνονται την περιοχή εδώ και χρόνια, δρώντας ανάλογα, ήθελε το μικρό αυτό αρσενικό ελαφάκι νεκρό. Αυτό προκύπτει και από τα σκάγια που χρησιμοποιήθηκαν αλλά και από το σημείο που το σημάδεψαν για να το σκοτώσουν.

Το γεγονός που θεωρείται εγκληματικό, αναμένεται να έχει και συνέχεια, αφού θεωρείται βέβαιο ότι το Δασαρχείο σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα ξεκινήσουν έρευνα για να εντοπίσουν τον θρασύτατο δράστη ή τους δράστες που πάτησε την σκανδάλη και κατάφερε να τραυματίσει σοβαρά ένα υπέροχο ζώο που αποτελεί το σύμβολο του νησιού μας.

Πηγή: rodiaki.gr
ΡΟΔΟΣ - Xαροπαλεύει ελαφάκι που χτυπήθηκε από σκάγια... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:59 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: